Leie lokaler Knyken

 

Orkdalscupen 2019

 

Live kamera knyken

 

 

Rent idrettslag

 

Kvalitetsklubb

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

FOTBALL » Lagene » Orkdal IL med lag på Todalsdag

02.07.2016

IMG 9250

Orkdal IL med lag på Todalsdag

Lørdag ble Todalsdagen 2016 arrangert på Bordholmen stadion. Todalsdagen inneholder loppemarked, forskjellige utsalg, Ræta opp, kubingo og en fotballturnering for barn opp til 12 år. Orkdal Idrettslag stilte med to lag i 12-årsklassen.

IMG 9219
Orkdal G12 avsluttes vårsesongen med å delta i Todalscup - "VM for lillegutter". Her møtte de lag fra Sunndal, Bud, Kattem, KUST(Kvass Ulvungen Søya Todal), Tingvoll, Surnadal, Oppdal og Molde.

IMG 9220
Etter tidlig avreise fra Orkdal lørdag morgen var det lurt med litt oppvarming på Bordholmen.

IMG 9221
Orkdal Idrettslag har fem lag som deltar i seriespill i 12-årsklassen. Gutta som spilte Todalscup trener sammen, men de spiller ikke alle på samme lag til daglig. Å delta på slike cuper er både sosialt og lærerikt.

IMG 9222
Orkdal 1 stormer i angrep under sin første kamp mot Sunndal. Det tok nok litt tid for guttene å venne seg til det noe trege gressunderlaget. Unge fotballspillere i dag er vokst opp med kunstgress, og det er noe forskjellig å spille på naturgress.

IMG 9223
Orkdal 2 møtte Molde i sin første kamp i Todal. 

IMG 9227
I Todalen med sjø og fjell på alle kanter fikk Orkdal 1 mange gode sjanser mot Kattem.

IMG 9228
Det ble tette dueller for Orkdal 2 mot guttene fra Oppdal.

IMG 9234
Nesten like spennende som fotballspillet var kubingoen, hvor Orkdal sine lag var plassert på kanten av brettet:)

IMG 9231
Tre kyr gikk på brettet, og seieren gikk til lagene som hadde ruta kyrne slapp sine tre første ruser i. Her har den brune kua sluppet en "kantruse", et godt stykke fra OIL-lagene sine ruter på kanten:)

IMG 9236
Orkdal G12 lyktes heldigvis bedre på fotballbanen enn i kubingo:) Seier mot KUST sikret Orkdal 1 en plass i bronsefinalen.

IMG 9237
Køen foran grillmaten var konstant gjennom hele dagen. Været holdt seg heldigvis bra gjennom hele dagen - det kraftige regnværet ventet til etter turneringen.

IMG 9239
I barnefotballen er det aktiviteten som står i sentrum og ikke telling av mål. Opp til 12 år er det som regel ingen resultater. Todalscup ble spilt med et lite sluttspill der det ble arrangert bronsefinale og finale. På bildet står Orkdal 1 klare for bronsefinalen mot Molde. Arrangøren hadde laget en profesjonell ramme med innmarsj, navnopprop og tre dommere.

IMG 9241
Et finaleklart Orkdal 2 kunne heie fram sine lagkamerater i bronsefinalen:) 

IMG 9242
Dagens siste kamp var finalen mellom Orkdal 2 og Kattem. 

IMG 9244
Her fyrer Sander av et godt skudd som ender i nettet bak Kattems gode keeper.

IMG 9249
En aktiv gjeng med fotballgutter kunne reise godt fornøyd hjem til Orkdal. De langt mer erfarne spillerne i fotball-EM vil nok være glade for så mye nettsus som OIL-guttene fikk i løpet av dagen i Todalen. Fotballgleden blant Orkdal G12 sine spillere er stor, og vi konkluderer med at de foreløpig har mye bedre kontroll på fotballen enn de har på kubingo:)

Nå venter sommerferie, men den kan også inneholde fotball. Om ikke lenge starter både Orkdal IL og Orkla FK opp med sitt tilbud SommerXtra:) 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

gjensidigeorkla

 

coop orkla moere

 

logo Orkdal kommune

 

orkland energi logo CMYK