Orkdalsmessa 2

FOTBALL » Orkla tok tre viktige poeng

13.10.2019

OFK Verdal 01

Orkla tok tre viktige poeng

Orkla sitt herrelag i 3. divisjon er inne i en spennende avslutning på fotballsesongen. De siste sesongene har Orkla framstått som et høstlag med flere gode prestasjoner mot slutten av året. Etter å ha vunnet en viktig bortekamp mot Kongsvinger 2 forrige helg var det knyttet stor spenning til lørdagens kamp mot tabellnabo Verdal. Foran en godt oppfylt tribune på Orkla Sparebank stadion leverte hjemmelaget en god kamp og vant 3-0. Med to kamper igjen av årets sesong har nå Orklas herrelag skjebnen i egne hender i  forhold til å holde plassen i 3. divisjon.
(bilder: Orkla FK)

OFK Verdal
Verdal har vært i bra slag denne høsten. Etter flere kamper og en god del poeng har laget meldt seg på i kampen om å spille 3. divisjon også neste sesong. Verdal tok et spillemessig grep under lørdagens kamp på Orkla Sparebank stadion. Et Orkla-lag med større fokus på det defensive lå kompakt på egen halvdel i forsvarsspillet, og laget har nå i større grad en femmer på midtbanen når de ikke har ballen. Verdal kom til de største mulighetene i innledningen av kampen, blant annet gjennom en heading i tverrliggeren.

OFK Verdal 03
Orkla kom til få sjanser i første omgang, men etter 25 minutter fikk Sondre Ysland muligheten etter et gjennombrudd på høyresiden. Høyreback Sindre Tørset Valø gjorde et veldig god forarbeid da han forserte forbi to Verdal-spillere og spilte gjennom Ysland. Sondre Ysland gjorde ingen feil alene med Verdal sin keeper og satte ballen kontrollert i lengste hjørne. Etter scoringen fikk Orkla noe bedre kontroll defensivt, selv om Verdal fortsatt var ledende i banespillet. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

OFK Verdal 04
Andre omgang startet som den første med et lite initiativ til bortelaget. Det var tydelig at kampen betydde mye for begge lag, og dommeren måtte ofte i lomma for å hente opp det gule kortet. Verdal fikk en fantastisk mulighet til å utligne tidlig i omgangen, men ballen trillet Orkla sin vei via både keeper og stolpe. Etter 56 minutter endrer kampen karakter da Verdal får en spiller utvist. Orkla tok mer og mer over kampen. I det 69. minutt fikk Arnstein Buøy ballen på midtbanen. Buøy førte ballen mot Verdal sin 16-meter, gjorde et par finter, før han på flott vis plasserte ballen i hjørnet med venstrefoten. Orklas andre mål i kampen ga spillerne ro, og stor tro på tre poeng. Både Buøy og laget fikk velfortjent applaus fra publikum på Orkla Sparebank stadion.

OFK Verdal 06
Orkla kontrollerer kampen inn, og rett før slutt setter Victor Wisløff en retur i mål. Orkla vinner 3-0 hjemme mot Verdal, og tar tre særdeles viktige poeng. Nå kan Orklas herrelag selv avgjøre mulighetene for å spille i 3. divisjon også neste sesong.

3 div host 2019 02
Orkla fikk ikke noe hjelp av Kolstad som søndag tapte 2-0 hjemme i Trondheim mot Kongsvinger 2. Det betyr at Orkla reiser til Raufoss neste helg for å ta tre nye poeng. Med seier på Raufoss er Orkla sikret ny kontrakt i 3. divisjon. I siste kamp venter Tiller hjemme på Orkla Sparebank stadion. Sett av 26. oktober til et besøk på Orkla Sparebank stadion. Kampen starter så tidlig som 12.00!

Møt opp og støtt vårt lokale lag i 3. divisjon!

OFK Verdal 02