Orkdalsmessa 2

eggen plakat annonse

KNYKEN » Fint i Knyken på sommeren!

07.07.2019

Knyken juli 2019 Arnfinn Saethre

Fint i Knyken på sommeren!

Orkdal Idrettslag driver og utvikler Knyken skisenter, et helårs rekrutteringsanlegg for vinteridrett. Idrettslaget startet i 2010 en utbygging av anlegget, med stor hjelp av dugnadsgjengen Knykenfolket. I dag har Knyken 5 hoppbakker med plast, skistadion med moderne skiskytteranlegg, ca 5 km rulleskitrasè, skilekområde og alpinanlegg. I hjertet av Knyken ligger Knykstuggu med overnattingsplasser og garderober. Siden utbyggingen startet i 2010 har Orkdal Idrettslag blant annet arrangert Norgescup skiskyting to ganger, Hovedlandsrenn skiskyting, NM hopp veteran sommer og vinter, Veteran-VM i hopp/kombinert samt hatt besøk av Toppidrettsveka.

Det er stor aktivitet i Knyken også på sommeren. Mange kretser og idrettslag besøker Knyken for å trene i det flotte hoppanlegget. Skiskyttere og langrennsløpere legger sommertrening til Knyken for å benytte seg av rulleskiløypene og skiskytteranlegget. Løypenettet i Knyken brukes også av folk i alle aldre som er på en dag- eller kveldstur. I Knyken og i området rundt er det flere gapahuker med muligheter for grilling og friluftsliv. I Knykmarka er det orienteringsposter for familier og mosjonister.

Bildet på toppen er tatt av Arnfinn Sæthre nå i sommer, og oversiktsbildet under har vi fått fra Steinar Snøsen og Orkland Energi. Oversiktbildet er fra 2013, og for alle som er kjent i Knyken ser vi at det har skjedd mye siden da, både bygningsmessig og av forskjønning.

Legg gjerne en sommertur til Knyken skisenter! Velkommen!

Knyken 2013

coop logo nordvest