Orklarittet » Blir seedingritt for Birken

30.01.2013

Blir seedingritt for Birken

Orkla Cykleklubb og Orkdal Idrettslag leverte for en stund siden søknad om at Orklarittet på sykkel skal bli seedingritt i forhold til Birkebeinerrittet. Onsdag fikk vi det svaret vi ønsket; Orklarittet 2013 blir seedingritt for Birken!

Orklarittet_2012_03.jpg

Slik så det ut da starten på det første Orklarittet gikk i mai 2012. Det ble et vellykket terrengritt med start og mål i Knyken Skisenter. Rittet som Orkla Cykleklubb og Orkdal IL arrangerer innfrir kravene som stilles til et seedingritt. Det betyr at de som sykler Orklarittet 25. mai 2013 kan kvalifisere seg for en best mulig startposisjon når det veldig populære Birkebeinerrittet går senere på sesongen. Å bli seedingritt for Birken betyr økt interesse for Orklarittet blant de mange syklistene som har planer om å sykle Birkebeineren 2013.

Orklarittet_2012_01.jpg

Orklarittet 2012 ble vunnet av Hallvar Barlaup fra Fannefjord. Barlaup har blant annet vunnet sin klasse i Birkebeinerrittet. Som seedingritt er det håp for at flere syklister på høyt nivå bruker Orklarittet som et oppkjøringsritt på vårparten.

Orklarittet_2012_02.jpg

Et stort pluss for Orklarittet er det varierte og flotte terrenget som møter syklistene på de 60 kilometrene rundt omkring i Orkdalen.

Orklarittet_2012_04.jpg

Orklarittet skal være et ritt for ivrige syklister i alle aldre og på alle nivå. Under Orklarittet 2012 ble det i tillegg til konkurransetrasèen på 60 kilometer brukt en "kortløype" på 34 kilometer. Her drar Jorodd Asphjell på ni år gamle Lars W Olsø som syklet rittet sammen med sin bestefar Bård Olsø. Bildet er fra den harde kneika opp Holteveien.

Planleggingen av Orklarittet 2013 er i gang. Gladnyheten om seedingritt gir fin motivasjon i det videre arbeidet!

Varig logo orkla 4f 02

coop logo nordvest