Junior NM 2019

Nils Arne Eggen Cup

Orklarittet » Fin debut for Orkdalsrittet på sykkel

26.05.2012

Fin debut for Orkdalsrittet på sykkel

Orkdalsrittet på sykkel ble arrangert i Knyken 26. mai. Et utrolig vær med sol fra skyfri himmel la en flott ramme rundt arrangementet. Arrangørene Orkla Cykleklubb og Orkdal Idrettslag takker alle de 156 rytterne som gjorde det første sykkelrittet i Knyken til en suksess.

Vinner av herreklassen i langløypa ble fjorårets Birkebeinervinner Hallvar Barlaup fra Fannefjord SK. Dameklassen ble vunnet av Berit Gjelten fra NTNUI sykkel. I kortløypa var Hans Jørgen Svendsen fra CK Victoria og Majbritt Torjuul fra Orkla CK raskest. Bedriftsklassen for kortløypa ble vunnet av Sonowand AS.

Resultater fra Orkdalsrittet ser dere i pfd-format ved å trykke her.

Orkdalsrittet(fra neste år Orklarittet) skal bli et årlig terrengritt i Orkdalen og Knyken. Det er derfor veldig bra at så mange sykkelryttere deltok da rittet ble arrangert for første gang pinseaften. 118 stilte til start på den lange løypa(60 km) mens 38 stilte til start på "kortløypa"(34 km).

Orkdalsrittet_05.JPG

Det var trangt om de beste plassene da fellesstarten for langløypa gikk klokka 11.00. Målseilet til Orkla CK var blåst opp foran speakerbua på stadion i Knyken. Mange av de 118 rytterne på start hadde et mål om å komme seg godt ut på de 60 kilometrene.

Orkdalsrittet_04.JPG

Leder for Orkla CK Leif Øyås er en av mange som har lagt ned en kjempeinnsats for at et terrengritt på sykkel i Orkdalen skulle bli en realitet. På bildet forteller Leif rytterne om løypa, terrengpartier og steder der farten og risikoen er høy.

Orkdalsrittet_03.JPG

Ut fra start gikk rittet i en sløyfe rundt omkring i lysløypa. Dette ga litt sprekk i feltet før rytterne skulle kjøre ned Knykveien.

Orkdalsrittet_02.JPG

Etter målgang ventet litt mat og drikke for slitne syklister.

Orkdalsrittet_06.JPG

En av favorittene på kortløypa var Jorodd Asphjell som deltok på hjemmebane i Knyken. Stortingsrepresentanten stilte til start og bekreftet at Orkdalsrittet skal være et sykkelritt for alle som har lyst til å ha en trivelig tur på sykkel. På bildet får han gode tips av mer erfarne syklister fra arrangørklubben Orkla CK. Jorodd kom seg for øvrig godt gjennom løypa. Sluttiden hans levner riktignok litt tvil om han tok en pause på hytta i Vasslia som ligger i nærheten av løypetrasèen for Orkdalsrittet.

Orkdalsrittet_01.JPG

En av de yngste deltakerne under Orkdalsrittet 2012 var Lars William Olsø. Lars er 9 år og han gjennomførte de 34 kilometrene på en imponerende måte sammen med sin bestefar Bård Olsø.

Orkla Cykleklubb og Orkdal Idrettslag takker alle som har bidratt under Orkdalsrittet 2012. Vi ønsker velkommen tilbake i 2013, da til Orklarittet:)