Orkdalsmessa 2

05.01.2019

Havard NC AL 1 19

Fantastiske prestasjoner på NC på Liatoppen

I helga er det Norgescup i skiskyting på Liatoppen i Ål i Hallingdal. Dette er første runde for  ungdomklassene, dvs. K/M 17-19 år. Arrangementet er også NM del 1 for senior.

3 løpere fra OIL hadde tatt turen. Håvard Mo i M19, Amanda K. Lynum i K17 og Arnt Johan Tungen i M17. Det ble prestert helt enormt av våre utøvere!

Håvard var ikke snauere enn at han tok sin andre NC-seier på fredagens fellesstart. Han lå i teten under hele fellesstarten, og var den som holdt roen, og grusa sine konkurrenter på standplass. Håvard kom inn på siste skyting i tet med kun en bom på det tredje skuddet på den første ståendeserien. Og her viser Håvard en imponerende ro, og en vinnermentalitet det står respekt av. Han går på, ser selv at han er urolig og tar opp. Nullstiller, og starter på nytt, og skyter fem rett ned. Og går deretter inn til seier 6,3 sekunder foran Martin Alfheim, Bossmo & Ytteren IL  og 43,6 sekunder foran Vetle Rype Paulsen, Lier IL. På bildet over ser vi de tre.

Gul toye AL 19 2

Og med bakgrunn i fredagens seier, skulle Håvard gå med gul ledertrøye i lørdagens sprint. Og det var tydelig at Håvard hadde bevart formen, og bygd selvtillit etter fredagens seier. For den godeste Håvard var fryktelig nær ved å gjenskape fregens seier. Han endte på en imponerende andreplass på lørdagens sprint, fattige 5,5 sekunder fra seieren. En formidabel sprint med god fart i sporet, og kun en bom på det fjerde ståendeskuddet.

Havard NC AL 2 19

Duellantene i lørdagens sprint: 1: Mats Øverby, Lier IL, 2: Håvard, (5,5 sekunder bak), 3: Vetle Rype Paulsen, Lier IL, (5,7 sekunder bak).

AJ NC AL 19

Håvard var ikke ensom svale på pallen i NC på lørdag. Arnt Johan Tungen i M17 kopierte klubbkompisen, og ble nummer to i klassen sin i debut-helga på NC. Arnt Johan har gode tradisjoner på Liatoppen fra alderbestemte klasser på arrangementet Liatoppen siskytterfestival. Det er mulig det var disse rennene han visualiserte, og det at han var revansjesugen etter fredagens fellesstart, som utgjorde den imponerende prestasjonen på sprinten. Arnt Johan startet med en prikkfri liggendeserie. Skjøt deretter 3 bom på stå. Men vi kjenner Arnt Johan sin kapasitet i løypa, og det holdt inn til en solid andreplass etter suverene Emil Hage Streitlien, Folldal, og klart foran Ole Tafjord Suhrke, Ivrig IL.

Amanda NC AL 19

OIL sin tredje utøver på Liatoppen var Amnada K. Lynum i K17. I likhet med Anrt Johan var dette Amandas første Norgescuprunde. Hun kom inn til andre skyting på fredagens fellesstart i andreposisjon etter en god første ligg. Her gjorde hun en liten feil, som gjorde at hun ble disket. Dette er noe som kan skje, og som man lærer av. Vi kjenner Amandas kapasitet, så det blir spennende og følge henne i de kommende NC-rundene.

Resultater her.

Vi gratulerer utøverne og Team Knyken med glitrende resultater i NC-runde 1. Og ser fram i mot kommmende runder, og ikke minst Junior NM på hjemmebane!