Knyken live

 

 

Leie lokaler Knyken

 

Kvalitetsklubb

 

Rent idrettslag

 

Ullmax Orkdal IL

 

grasrotandel977074444.jpg

 

Orkla FK

 

Hjem » HOVEDLAG » Orkdal IL sin årskalender for 2018 - godt jul og godt nyttår!

22.12.2018

Godt nyttar

Orkdal IL sin årskalender for 2018 - godt jul og godt nyttår!

For Orkdal Idrettslag har året 2018 vært et flott år med stor aktivitet innenfor både aktivitet og anlegg. Vi ser tilbake på noen høydepunkter fra idrettslaget dette året, og vi ser fram mot det nye året 2019!

Barneskitrekk 2018
2018 fikk en god start med åpning av barneskitrekket i Knyken. Førjulsvinteren var fin for alle som liker å gå på langrenn, og etter hvert skulle det bli en flott vinter for all slags skiidrett.

Alpinapning 2018
Alpinanlegget åpnet 8. januar. Dette er tradisjonelt sett en tidlig start på alpinsesongen. Se bilder på åpningen i denne artikkelen.

Nyttarssprinten 2018
Gjensidige Orkla Nyttårssprinten 2018 ble arrangert i Knyken skisenter 21. januar. Det var flotte skiforhold i Trøndelag, og det var nok bare antallet minusgrader som skapte spenning rundt forholdene i Knyken denne søndagen. Sola kikket fram i løpet av dagen, og det bidro til fin temperatur og gode forhold for utøvere, lagledere og publikum i Knyken skisenter. Hvordan det gikk ser du her.

Knykenstafetten 2018
Totalt 79 lag fullførte Knykenstafetten 2018 under fine forhold i Knyken skisenter onsdag 14. februar. Det var deltakere i fra aldersklasse 8-10 år og opp til senior. Les mer i artikkelen vår fra den årlige stafetten.

Landsdelsmesterskap februar 2018
Orkdal Idrettslag arrangerte landsdelsmesterskapet i skiskyting 17. og 18. februar. Det var fantastiske forhold i Knyken denne helga. Les om sprinten her.

Landsdelsmesterskap februar 2018 02
Her er artikkelen fra normaldistansen under landsdelsmesterskapet.

Turloypa Knyken

I tilknytning til Knyken skisenter finner du Knykmarka. Hver vinter kjøres det turløypa i Knykmarka, med muligheter for å gå til Svorkmo(Asbøllsaga) på gode vinterdager.

Orkla J15 Eggen cup 2018
Nils Arne Eggen Cup har de siste årene hatt rekorddeltakelse. Cupen er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag og Orkla Fotballklubb. Eggen Cup arrangeres hvert år i Orklahallen den første helga i mars. I 2018 deltok ca 140 lag. Blant disse var Orkla J15 som kunne heve pokalen etter sluttspillet på avslutningsdagen.

svalbard eggen cup 2018
Nils Arne Eggen Cup har blitt stadig mer populær blant tilreisende. Det var ekstra stas at flere lag fra Svalbard deltok under årets cup. Les mer om cupen i denne artikkelen.

Eirik Selvnes 2018
Skiavdelingen utgjør en betydelig del av aktiviteten i Orkdal Idrettslag. I mars tok den tidligere skiskytteren Eirik Selvnes over ansvaret som leder for avdelingen.

NM hopp damer 2018
3. og 4.mars hoppet Norges beste damer om NM-gull i Knyken skisenter. Orkdal IL arrangerte Norgesmesterskap i hopp liten bakke. Se noen bilder fra arrangementet her.

TdK 2018
Orkdal IL og Orkla Sparebank arrangerte Tour de Knyken i Knyken skisenter lørdag 10.mars. Arrangementet ble i år arrangert for tiende gang. Det ble nok en gang satt deltakerrekord med hele 289 påmeldte skiløpere til rennet. Snøfallet i forkant satte en flott og vinterlig ramme på arrangementet. Løypemannskap og øvrige funksjonærer hadde sørget for at Knyken skisenter viste seg fra sin beste side denne dagen. Les mer og se bilder fra Tour de Knyken 2018 her.

Telenorkarusellen 2018
I løpet av vinteren hadde Orkdal Idrettslag fire kvelder med skileik. Telenorkarusellen er et populært tiltak for de yngste skiløperne.

ST karusell 2018
Svorkmo NOI, IL Fjellmann, Orkanger IF og Orkdal IL inviterer i samarbeid med Avisa Sør-Trøndelag til karusellrenn hver vinter. Disse rennene er et tilbud til alle som liker å gå på ski. Målet er å fremme skiglede, og konkurransemomentet er nedtonet. 14. mars var det klart for avslutning på årets ST-karusell med renn og premieutdeling i Knyken Skisenter. Rennet ble arrangert i fristil uten tidtaking. 106 barn stilte til start i Knyken en flott onsdagskveld i mars under gnistrende skiforhold. De kan lese litt mer i artikkelen fra ST-karusellen.

Barnas skifestival 2018
Barnas Skifestival 2018 ble arrangert i Knyken skisenter i midten av mars. Barnas Skifestival er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag, Orkdal Energi, Orkla Sparebank og Avisa Sør-Trøndelag. Barnas Skifestival er en familiedag i Knyken, med bruk av alpinanlegg, hoppbakker, skileikområde med gapahuker og langrennsløypene. Barnas Skifestival arrangeres flere steder i Norge, blant annet i Trondheim. Under Barnas Skifestival får barna utdelt startnummer, de går valgfrie løyper og velger selv aktivitet. Idrettslaget med sine samarbeidspartnere vil lage en flott ramme rundt arrangementet, og målet er at barn og foresatte skal få en fin dag i Knyken. Les om Barnas Skifestival 2018 her.

Klubbmesterskap skiskyting 2018

Tirsdag 20. mars var det klart for klubbmesterskap for skiskytterne i Knyken. Både unge lovende, og gamle avdankede løpere stilte til start, hele 52 i tallet! De yngste gikk sprint, klasse 13 år til senior gikk supersprint, mens miljøklassen gikk en slags normertdistanse på idealtid. Sjekk ut en del friske antrekk fra miljøklassen i artikkelen vår:)

Havard Mo 2018

Under klubbmesterskapet i skiskyting overrakte Morten Slupphaug premien for årets forbilde til Håvard Mo. Håvard har gjennom sesongen 2018 gått i Menn 18år, og han har gjort det bra i Norgescupen. Men det er ikke bare hans sportslige prestasjoner som ligger til grunn for prisen. Håvards gode humør, evnen til å se andre, og oppmuntre og gi tips og råd til yngre utøvere, er like viktige. Vi ønsker Håvard Mo lykke til i 2019!

Klubbmesterskap langrenn 2018Torsdag 22. mars ble årets klubbmesterskap i langrenn arrangert under flotte klisterforhold i Knyken skisenter. 73 løpere stilte til start. Damenes pokal gikk til Hanne Sæther Garberg, mens Håvard Mo tok et napp i herrenes pokal. Flere bilder fra klubbmesterskapet ser du i artikkelen fra rennet.

Alpin paska 2018
Alpinsesongen i Knyken varte helt til 1. april. Det førte til skipåske i Knyken i 2018:)

Sorprennet 2018
Sørprennet ble arrangeret på Søvasskjølen søndag 8. april 2018. Det var tendens til sørpe så de som gikk med feste måtte frem med klisteret. Ellers var det en god del som staket rundt den 22 km lange løypa. Det ble fine forhold med noen utfordringer ift sikt grunnet rimelig tett tåke i de høyeste partiene av løypa. Magnus Wiig fra Støren SK og Anette Nilsen fra Utleira IL var de raskeste i konkurranseklassen. Totalt var det 40 løpere som stilte til start i konkurranse; mens ca 60 løpere stilte i trimklassen.

Orkla Sparebank stadion
I starten av oktober 2017 gikk Orkdalsbanken over til å bli Orkla Sparebank, et resultat av sammenslåingen mellom Meldal Sparebank og Orkdal Sparebank. Den lokale sparebanken har alltid vært en fantastisk bidragsyter til kultur og fritid i vår region. Denne rollen videreføres i høyeste grad nå som banken har blitt Midt-Norges største Eikabank. I april fikk Orkdal Idrettslag sin fotballstadion på Fannremsmoen det nye navnet - Orkla Sparebank Stadion.

 

Mniputt 2018I mai sparket miniputtene i gang fotballsesongen på Orkla Sparebank Stadion. Les litt om hvordan vi driver barnefotballen i denne artikkelen.

Orklarittet 2018 01

Orklarittet 2018 ble arrangert søndag 27. mai med start og målgang i Knyken skisenter. Ca 80 syklister tok fatt på terrengrittet gjennom Orkdalen, med sol fra skyfri himmel og godt over 20 grader i lufta. Det har vært varmt og tørt gjennom hele mai, og vi har nok aldri gjennomført Orklarittet under så flotte forhold.

Ronny Knyken for alle 2018

Den sjette utgaven av Knyken for alle - dagen ble arrangert i Knyken skisenter i slutten av mai, blant annet med underholdning av Ronny Kjøsen. Knyken for alle - dagen er en dag for seniorer i Knyken. De siste årene har nærmere 200 personer tatt turen til skianlegget. Også i år kunne vi glede over ei full Knykstuggu og et vellykket arrangement. Les om årets arrangement for seniorer i denne artikkelen.

4H Knyken 2018

I juni var Knyken skisenter fylt av 400-500 ungdommer. Fjellvåken 4H arrangerte fylkesleir.

Kombinertgutta Knyken 2018
Mange legger treninger og samlinger til Knyken i løpet av sommerhalvåret. Kombinertlandslaget har trent i Knyken jevnlig de siste årene, så også i 2018.

Knykenfolket 2018
Knykenfolket har nærmest blitt et nasjonalt begrep på frivillighet. I løpet av 2018 har tusenvis av dugnadstimer sørget for driften av Knyken skisenter, og i løpet av året har anlegget vårt blitt videreutviklet blant annet med nytt kjøkken og nytt servicebygg.

Toppidrettsveka Knyken 2018Toppidrettsveka 2018 ble innledet med skiatlon i Knyken skisenter torsdag 16. august. Toppidrettsveka var tilbake i Knyken etter to års pause. I tillegg til langrennskonkurransene ble det arrangert Norgescup hopp og NM i kombinert på sommerføre. Hvordan det gikk under konkurransene ser du i artikkelen vår fra arrangementet.

http://www.youtube.com/watch?v=DZR81HABdNs

 Her er NRK sin dekning av dameløpet.

http://www.youtube.com/watch?v=VxN2lWGzccg

Her er NRK sin dekning av herreløpet.

Knykenlekene 2018

1. september arrangerte Orkdal IL Sommerlekene, med konkurranser i langrenn og skiskyting på sommerføre. 100 utøvere deltok under årets Sommerleker. Tidligere år har også hopp og kombinert vært en del av arrangementet, noe vi ønsker å få til igjen senere år.

Knyken Rundt 2018
Søndag 2. september arrangerte OIL skogsløpet Knyken Rundt for 38. gang. Trimmere kunne velge mellom tre løypetrasèer; 2,5 og 10 kilometer. Det var konkurranseklasse for damer og herrer over 10 kilometer, og en ungdomskonkurranse over 2 kilometer. Årets Knyken Rundt ble gjennomført på en varm og fin høstdag. Se hvem som satte ny løyperekord i artikkelen vår fra Knyken Rundt 2018.

Kjentmannsmerket 2018
Orkdal Idrettslag har en aktiv trimavdeling som blant annet holder på med suksessprosjektet Kjentmannsmerket. I Orkdal IL trimavdelingen er vi veldig glade for den store oppslutningen om prosjektet.

Kattuggelfjellet
I løpet av de to siste årene har friluftsinteresserte orkdalinger blitt kjent med nye turmål. Kattuggelfjellet har vært et av turmålene. For 2019-2020 vil det komme nye fine turer i nærmiljøet vårt. Følg Kjentmannsmerket på Facebook.

Orkland Knyken 2018
Knyken skisenter brukes til veldig mye gjennom hele året. Skisenteret står fram som et anlegg for hele regionen. Representanter for nye Orkland kommune var på besøk i Knyken i høst. 

Klubbdommere 2018

I Orkdal Idrettslag og Orkla Fotballklubb gjøres det et stort arbeid for å rekruttere og utdanne dommere. Nå i høst deltok hele 30 barn da Orkdal Idrettslag arrangerte klubbdommerkurs. Klubbdommerkurset skal gi deltakerne mulighet til å dømme kamper i barnefotballen, og for noen kan det også være starten på et videre løp som dommer på krets- og nasjonalt nivå. Les mer i artikkelen.

Fotballbasar 2018
Orkdal Idrettslag har egen fotballavdeling med lag i barnefotballen. OIL har lag for gutter og jenter i alderen 6-12 år. Fra 13 år har Orkdal Idrettslag samarbeid med Orkla Fotballklubb. I oktober hadde miniputtene i Orkdal IL sin årlige fotballavslutning. Sesongavslutningen ble markert med basar og diplomutdeling i samfunnshuset på Grøtte. Noen flere bilder ser du her. Følg gjerne OIL fotball på Facebook.

OIL handball
Orkdal Idrettslag har en aktiv håndballavdeling. Kontaktinformasjon fra lagene ser du på håndballsidene våre. Bilder fra aktiviteten legges ut på Facebook. Gå inn og lik sida:)

Orkdal J14 handball
Orkdal J14 er et av lagene i håndballavdelingen vår. Håndballsesongen er godt i gang, og vi ønsker alle våre unge håndballspillere lykke til utover vinteren!

Orkdalsmessa 2018

Mange benyttet den første helga i desember til et besøk på Orkdalsmessa 2018. Messa ble første gang arrangert i 1995 og har siden vært en årlig aktivitet der utstillere innenfor kunst, håndverk og tradisjonsmat har solgt varer til et kjøpevillig publikum. I tillegg til de flotte utstillerne bød Orkdalsmessa 2018 også på mye god underholdning, og en god porsjon førjulsstemning.

Knyken 121218

Skisesongen 2018/2019 har fått en litt rolig start. Det var en mild november med lite snø. Tidlig i desember kom det noe snøfall, og 12. desember var snøkanoner i gang i Knyken skisenter.

Knyken 2015

2019 byr på nye muligheter og opplevelser. Allerede 12. januar blir det en stor dag i Knyken når vi arrangerer NRKs Superlørdag, med to timers TV-sending fra Orkdal. I mars skal OIL arrangerer Junior-NM i skiskyting. Alt ligger til rette for et aktivt og godt 2019 for Orkdal Idrettslag.

Gjennom denne artikkelen har dere fått et bilde av aktiviteten i Orkdal Idrettslag gjennom 2018. Artikkelen viser noe av alt som skjer i fleridrettslaget vårt. I tillegg kommer naturlig nok all aktivitet internt i de ulike avdelingene, og alt det sportslige som for eksempel våre skihoppere, langrennsløpere, skiskyttere, fotballspillere og håndballspillere presterer gjennom året. I bunnen av all aktivitet ligger en enorm frivillig innsats av alle som driver avdelingene, og av alle som bidrar rundt utøvere og lag. Orkdal Idrettslag er et utrolig godt dugnadslag, og Knykenfolket står fram som det største eksempelet på frivilligheten. 

Frivillighet og dugnadsånd vet vi er avgjørende for et idrettslag. Vi kan likevel ikke få til alt vi ønsker uten hjelp fra våre gode samarbeidspartnere. Det lokale næringslivet er veldig positive til idretten i Orkdal. Det samme er kommunen vår. Takk til alle våre samarbeidspartnere, og en spesiell takk til våre hovedsamarbeidspartnere Orkdal kommune, Orkla Sparebank, Coop Orkla Møre, Gjensidige Orkla, Orkdal Energi AS, TrønderEnergi, Retura AS, Elkem Thamshavn og Washington Mills AS. Vi ser fram mot videre samarbeid i året som kommer!

Få dine venner til å like Knyken skisenter på Facebook. Trykk deg inn på linken med en gang og inviter:)

Vi vet at frivilligheten er enorm også hos våre naboidrettslag i Orkdal kommune. Orkdal Idrettslag ønsker alle orkdalinger og alle idrettsvenner et riktig godt nytt år!


 

 

 

 

 

Våre hovedsamarbeidspartnere

OrklaSparebank RGB liggende Svart

 

eika

 

tronderenergi logo

 

Varig logo orkla 4f 02

 

coop logo nordvest

 

orkland

 

orkland energi logo CMYK