Avdelinger > SKI > LANGRENN > Egne renn > KM på en fantastisk vinterdag

KM på en fantastisk vinterdag

03.02.2013

ST Cup 4/KM langrenn ble arrangert i Knyken Skisenter søndag. Etter flere dager med store mengder kjærkommen vintersnø, kom sol og blå himmel på renndagen for årets kretsmesterskap.

Resultatene fra ST Cup 4/KM langrenn er klare. Dere kommer til resultatene ved å trykke her.

Bilder fra søndagens konkurranser i Knyken ser dere i vårt fotoalbum.

CIMG2106.JPG

Mye nysnø, kuldegrader i lufta og ei vintersol på tur fram møtte de 360 skiløperne som skulle delta under ST Cup 4/KM klassisk langdistanse i Knyken Skisenter. Dette bildet er fra oppvarmingen før starten.

Kretsmesterskapet ble arrangert fra aldersklassen 13 år og opp til senior. De yngste gikk en runde på fire kilometer mens de eldste gikk 20 kilometer(4x5 kilometer). Mange opplevde nok løypene i Knyken som ganske tøffe. Det er mye kupert terreng og løperne må jobbe hardt i alle partier.

CIMG2110.JPG

Klassen Gutter 14 år var den største klassen under ST Cup 4. Hele 52 gutter stilte til start. Her drar Simen Bjerke Bekken fra Oppdal ut på sine fire kilometer.

CIMG2113.JPG

Håkon Skaanes fra Strindheim IL har hatt ei flott helg i skiporet. Lørdag vant hant sprinten under ST Cup 3 i Klæbu. I Knyken søndag ble han kretsmester i Gutter 14 år foran Mathias Vindal fra Ranheim SK og Odin Garli fra Sokna IL. I Gutter 13 år imponerte Jan Magnus Røsbjørgen fra Flå IL nok en gang under ST-Cup. Jan Magnus har vunnet alle rennene i ST-Cupen denne sesongen. Søndag vant han foran Even Unsgård fra Leik og Erik Tharalsen fra Byåsen IL. Bilder av flere klassevinnere er i fotoalbumet.

CIMG2115.JPG

Under KM tar utøverne ut det aller ytterste. De harde løypene i Knyken tæret nok på kreftene for skiløperene som gjorde en kjempeinnsats!

CIMG2122.JPG

Torunn Taksgaard fra Strindheim IL hadde god grunn til å smile etter at hun ble kretsmester i Jenter 14 år. Torunn har vært suveren i denne jenteklassen til nå i vinter. I Knyken gikk andreplassen til Kristin Moen fra Byåsen IL og tredjeplassen til Vilde Emilie Hinseth fra Klæbu IL. I Jenter 13 gjorde Hanne Wilberg Rofstad som hun gjorde i Klæbu lørdag og vant klassen. Her ble Lise Fagerbæk fra Sokna IL nr to og Elise Nilsen fra Utleira nr tre.

CIMG2129.JPG

Gutteklassene for 15- og 16-åringene ble spennende konkurranser. På bildet ser dere Vegard Stav fra Leik IL som vant Gutter 16 foran Brynjar Forseth fra Byåsen IL og Adrian Skar fra Jonsvatnet IL. I Gutter 15 seiret Vegard Sivertsgård fra Ålen IL foran Benjamin Gjøl Dahle fra Byaasen SK og Oscar Otterlei fra Byåsen IL.

CIMG2137.JPG

Hilvi Emerense Hamar fra Byaasen SK gjorde som på Os og i Granåsen og vant et nytt renn i ST-Cupen. Hilvi ble suveren kretsmester i Jenter 15 foran Siri Beate Solbergløkk fra Sokna IL og Mari Moslet Holden fra Strindheim IL. Kaja Sandsten fra Oppdal IL vant Jenter 16. I den klassen ble Synne Reitan fra Støren nr 2 og Emma Arnesen fra Byåsen IL nr 3.

CIMG2144.JPG

Grunn til å juble hadde Fredrik Riseth fra Byåsen IL som i helga har vunnet to renn i ST-Cupen. Fredrik vant 18-årsklassen under kretsmesterskapet i Knyken foran sin klubbkamerat Sivert Grøtan Eriksen og Sindre Grønflaten fra Fjellørnen IL. Martin Riseth innfridde i Menn 19/20 år og vant foran Torleif Syrstad fra Lundamo IL og Severin Lilleberg fra Byåsen IL. De to Riseth-gutta imponerte altså på ny i Knyken Skisenter. Det samme gjorde de under Sommerlekene i Knyken i september 2012, men da med rulleski på beina. I Menn 17 år ble Jan Thomas Jenssen fra Hommelvik IL kretsmester foran Aleksander Wisløff fra Ranheim SK og Øystein Ellefsen Sjøli fra Byåsen IL.

CIMG2149.JPG

Sverre Solligård fra arrangørklubben Orkdal IL vant herreklassen under kretsmesterskapet på hjemmebane i Knyken. I søndagens renn ble Øystein Klemetsdal fra Asker SK nr to, Eirik Selvnes fra Orkdal IL nr 3 og Tor Håkon Skogstad fra Lundamo nr 4. Kvinneklassen fikk en suveren vinner i Merete Myrseth fra Strindheim IL. Merete vant foran klubbvenninnene Lovise Grape og Oda Hammernes Pedersen.

CIMG2151.JPG

Med dagens høyeste startnummer holdt også Marte Skaanes fra Strindheim IL høyest fart i klassen Kvinner 17 år. Marte vant foran sin lagvenninne Guro Bolstad og Julie Myhre fra Byåsen IL. Karoline Wollan fra Byåsen IL vant Kvinner 18 år foran Mari Øyaas Håbrekke fra Strindheim IL og Martine Therese Kristiansen fra Byåsen IL. I klassen Kvinner 19/20 år tok Trude Nonstad Fornes fra Ranheim SK sin tredje seier for sesongen i ST-Cupen. Trude ble kretsmester foran Ingeranne Strøm Nakstad fra Byaasen SK og Kristin Haugland fra Strindheim IL.

Med et blide av utøvere i Gutter 14 på tur rundt løypa i Knyken vil Orkdal Idrettslag takke utøvere, lagledere og publikum for et fint kretsmesterskap.

Vi ønsker velkommen tilbake til Knyken Skisenter!