Avdelinger > SKI > SKISKYTING > Oppstart treninger nybegynnergruppa og skiskytterskole

Oppstart treninger nybegynnergruppa og skiskytterskole

30.11.2020

Orkdal il ønsker velkommen til oppstart av treninger i skiskyting for de yngste/ nybegynnere, samt oppstart av skiskytterskole for de som ikke har prøvd skiskyting før. I og med at dette er to ulike grupper, så vil vi dele dem litt i starten.

Treningene vil resten av vinteren foregå på mandager fra kl 1730 – ca 1830 for begge gruppene.

NYBEGYNNERGRUPPA (altså de som startet med dette i fjor):

Oppmøte ved Knykstuggu kl 1715 – foreldre må være med på å frakte våpen ned fra våpenskap i Knykstuggu og ned til standplass. Treningen starter kl 1730. Geværene skal også leveres tilbake i våpenskapet etter endt trening. Denne ordningen gjør vi før jul. Etter jul ordnes det med leieavtaler, slik at foresatte har ansvaret for børsene.

I og med at dere har deltatt en sesong tidligere, må dere selv skaffe dere skudd. Dette kan man få kjøpt i Knyken (skriver opp på liste og får faktura i ettertid). Det koster kr 1,- pr skudd.

Det blir gjennomført to treninger før jul – 07.12.20 og 14.12.20. Vi starter på igjen med treninger etter jul på mandag 04.01.21.

Husk å ha med/ på klær etter været – i skrivende stund er det ikke skiføre i Knyken, men vi trenger bare litt snø så blir det greie skiforhold. Følg med på facebooksida til OIL om føreforhold. Vi vil også opprette infokanaler direkte til foresatte (mail/messenger/facebookgruppe) når vi har det klart hvem som blir med på treningene denne vinteren.

HUSK OGSÅ: At det er kun foresatte som håndterer våpen fram til det ligger klart på matta. Det er også kun foresatte som håndterer våpenet etter at treningen er ferdig. Ingen legger seg ned på matta før treneren har sagt at det er «klart».

SKISKYTTERSKOLE – altså for de som ønsker å prøve skiskyting, men har ikke deltatt på treninger i Knyken tidligere.

Skiskytterskolen er for de barna som er født i 2011 og tidligere.

Årsaken til at har en slik «aldersgrense» er at vi ser det kan være utfordrende for noen med at man foreløpig kan være rent fysisk for liten til å håndtere våpen. Selv om vi har rekruttvåpen så kan børsene være litt store til mange. Vi tror det er best at barna får til å håndtere dette, sånn at mestringen med dette skal være innen rekkevidde, og at barnet og treningsgruppa skal oppleve at man er trygg.

Når man driver med skiskyting og har aktivitet på skytebanen, så er dette med sikkerhet pri 1. Derfor vil vi møte alle nye utøvere og foresatte på skiskytterskolen inne i Knykstuggu for en kort gjennomgang av viktige rutiner som vi har på standplass. Innholdet på skiskytterskolen resten av sesongen vil ellers foregå på skytebanen sammen med de andre nybegynnerne. Det er to trenere som har ansvaret for opplegget på skytebanen – i tillegg er det med min. en voksen i tillegg som har erfaring med aktivitet på skytebanen i Knyken. Sikkerhet er som sagt førsteprioritet på skytebanen.

Oppstart skiskytterskole: Mandag 07.12.20 kl 1700 inne i Knykstuggu. Vi vil på slutten av økta gå ned på skytebanen, for muligens å prøve å skyte litt – i alle fall vil vi se litt på de som har trening og hvordan de gjør det. På neste trening (mandag 14.12.20) starter vi med skyting på skytebanen, og informasjonen vedr, treningene videre er som den samme som er skrevet tidligere i denne infoen under overskriften «nybegynnergruppa». Vi møter altså INNE I Knykstuggu denne første gangen.   

Det blir gjennomført to treninger før jul – 07.12.20 og 14.12.20. Vi starter på igjen med treninger etter jul på mandag 04.01.21.

PÅMELDING: Påmelding til skiskytterskole gjøres til MORTEN SLUPPHAUG på mobil 45 02 72 11 eller på mail, morsl@trondelagfylke.no

NB! Når et barn deltar på skiskytterskole/ skiskyttertrening i regi av Orkdal il, må en foresatt være med hele tiden. Barnet kan aldri møte alene. Foresatte har en viktig rolle med å hjelpe til med sikkerheten, samt følge opp sitt egen barn (bla. lading av magasin/ skudd).

VEL MØTT SKISKYTERSKOLE (alle som ikke har prøvd denne flotte idretten før) og til trening for dere nybegynnere som deltok i fjor på treningen fram til coronastenginga.

Hilsen skiutvalget i Orkdal il v/ Morten Slupphaug.

Relaterte saker:

21.03.2022
Flotte prestasjoner under Jr NM skiskyting i Brummundal
11-13 mars arrangerte Mjøs ski Jr Nm i skiskyting på...

Les mer…

19.02.2022
Velkommen til Knykenrennet i skiskyting søndag 27.02.22
Orkdal IL ønsker velkommen til KNYKENRENNET søndag 27.02.22.

Les mer…

17.12.2021
Start vintersesong 21/22 ski og skiskyting
Selv om det ble nye strenge smittevernstiltak denne uka, så...

Les mer…

21.09.2021
Gode prestasjoner på NM rulleskiskyting
Team Knyken på NM rulleskiskyting på Lillehammer 17. -19. september.

Les mer…

07.09.2021
Orkdalsløpere på Lerøy Sommercup 2021
Helga 13-15 august og helga 3-5 september har vi hatt...

Les mer…

28.02.2021
Knykenrennet - endelig ble det skiskyting!
Søndag ble Knykenrennet arrangert på den siste dagen i februar,...

Les mer…

01.09.2020
Skiskyttersprint for klassene 11-14 år i Knyken 1. oktober 2020.
Torsdag 01.10.20 arrangeres det treningsrenn i Knyken for aldersgruppa 11-14 år.

Les mer…

08.03.2020
Arnt Johan Tungen Norgesmester
I helga foregår junior-NM i skiskyting på Stormoegga skistadion i Folldal.

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere