Orkdal IL > Arkiv > HL 2014 > Flotte prestasjoner på sprinten under Hovedlandsrennet

Flotte prestasjoner på sprinten under Hovedlandsrennet

22.02.2014

Lørdagen bød på nok en fin dag i Knyken med mange gode prestasjoner under Hovedlandsrennet i skiskyting. Det er imponerende å se alle de rundt 400 skiskytterne yte sitt beste under løpene i Knyken. Hovedlandsrennet er en flott og viktig konkurranse, ikke bare for de som ender helt i toppen av lista, men for alle de unge skiskytterne som deltar.

Resultater er lagt ut på resultatsiden.

Bilder fra jentenes sprint ser dere i vårt fotoalbum.

Bilder fra guttenes sprint ser dere i vårt fotoalbum.

Bilder stadion sprint.

DSC 2403
Kristiane Holm fra Simostranda gikk et superløp lørdag. Etter sølv på fredagens normal hadde nok Kristiane lyst til å ta steget helt opp på sprinten. Med to fulle hus og veldig god fart var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende. Marie Henriksen Langseth fra Nordreisa og Stina Brattagard fra Ål gikk også veldig gode løp. Marie og Stina tok henholdsvis andre- og tredjeplass blant 16-åringene.

DSC 2740
Marit Øygard fra Skrautvål har gjort mange gode renn denne vinteren. På fredagens normal havnet hun rett utenfor pallen. I Hovedlandsrennets sprintkonkurranse lørdag gikk Marit inn til førsteplass i Jenter 15 år. Hun skjøt en bom på første skyting og fulgte opp med fullt hus på andre. Når langrennsformen i tillegg er god, måtte det ende høyt opp for jenta fra Skrautvål. Marit Øygard vant foran Juni Arnekleiv fra Dombås. Hanne Eggen Persson fra Vingrom videreførte den gode innsatsen fra fredag og tok en ny fin tredjeplass.

DSC 2933
Øyvind Aalling Lio ble nr to da sprinten gikk på Voss i 2013. I Knyken gikk Øyvind et perfekt løp og vant 16-årsklassen for guttene. Han skjøt ned alle 10 blinkene og vant den jevne konkurransen foran Benjamin H. Skaaheim fra Skoppum som gjorde en reprise på den flotte andreplassen fredag. Håkon Rybråten fra Fet gikk på et tidlig startnummer inn til en veldig sterk tid. Håkon kunne stå lenge på stadion i Knyken og se at tiden hans holdt stand mot veldig mange av de flinke 16-åringene i Hovedlandsrennet. Det endte slutt med en super tredjeplass til Rybråten.

DSC 3249
Sprintdistansen i klassen Gutter 15 år ble en utrolig spennende konkurranse der kun 20 sekunder skilte de ti beste utøverne i mål. Fredagens vinner Aksel Meland gikk ut på et tidlig startnummer med stor fart i sporet. Tre bom på standplass ga Aksel ledelsen i mål, men bommene ga også muligheter til alle de unge skiskyttertalentene som kom bak. Torjus Idland fra Figgjo skjøt godt og fikk totalt en bom på sine to skytinger. Torjus gikk fort på sin 5-kilometer og vant 15-årsklassen foran Sindre Vassdal Johannesen fra Hernes. Filip Fjeld Andersen fra Geilo hadde i likhet med fredag en voldsom fart i løypa. Tross fem bom gikk Filip inn til tredjeplass på sprinten.

DSC 3000
Å delta i Hovedlandsrennet er et minne for livet for unge norske vinteridrettsutøvere. En av de som imponerte mest på dagens sprint var Vebjørn Skjelmo Sæbø fra Tromsø. En stund før Hovedlandsrennet ble Vebjørn skadet i ene armen. Lysten til å delta i Hovedlandsrennet var uansett stor, og derfor stilte Vebjørn til start i Knyken med en stav. Arrangørklubben Orkdal Idrettslag sette stor pris på den iveren og innsatsen som alle deltakere viser, og er veldig glade for at Vebjørn tok turen helt fra Tromsø til Orkdal.

DSC 3189
Knykenfolket fikk prisen som Årets ildsjel under Idrettsgallaen i Oslo på januar. Å se unge idrettsutøvere være glade over å trene og konkurrere i Knyken er noe av den største belønningen dugnadsgjengen kan få. Pensjonistene koser seg når anlegget brukes av ungdom på flotte arrangement. I forkant av Hovedlandsrennet har Knykenfolket på grunn av snømangelen jobbet iherdig for at arrangementet i det hele tatt skulle kunne gjennomføres i Knyken. En av de aller mest engasjerte ildsjelene er Ansgar Selstø. For Ansgar er det nok en ekstra stor glede å se barnebarnet Hans Holte fra Bø komme til Orkdal å delta på Hovedlandsrennet.

Sprint HL 220214 010
Søndag går stafettene under Hovedlandsrennet i Knyken. Vi ønsker alle utøvere og krester lykke til og håper på færrest mulig turer ut i denne delen av løypenettet :)

Relaterte saker:

23.02.2014
Stafetter avsluttet Hovedlandsrennet i Knyken
Hovedlandsrennet i skiskyting 2014 ble avsluttet med stafetter og fellesstart...

Les mer…

22.02.2014
Bankett med middag, underholdning og premieutdeling
Lørdag kveld var det bankett i Orklahallen med hele 700...

Les mer…

21.02.2014
Normaldistanse på første konkurransedag av HL 2014
Konkurransene under Hovedlandsrennet i skiskyting startet fredag med normaldistanse for...

Les mer…

21.02.2014
Dugnadsånden er god i skiskytterfamilien - ny steindugnad lørdag
Foran Hovedlandsrennet i Knyken er det jobbet knallhardt for å...

Les mer…

20.02.2014
Ordføreren åpnet Hovedlandsrennet i skiskyting
Flere hunder mennesker møtte opp på åpningen av Hovedlandsrennet i...

Les mer…

20.02.2014
Referat lagledermøte torsdag 20. februar
Klokka 16.00 torsdag 20.

Les mer…

20.02.2014
Fantastisk ramme rundt treningsdagen
Torsdag var det treningsdag foran fredagens normaldistanse under Hovedlandsrennet i skiskyting.

Les mer…

18.02.2014
Lister for Hovedlandsrennet
Fredag starter Hovedlandsrennet for landets skiskyttere i alderen 15-16 år...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere