Orkdal IL > Arkiv > Norgescup 2015 > Spennende konkurranser under søndagens NC-sprint

Spennende konkurranser under søndagens NC-sprint

04.01.2015

Søndag var det sprint under DNB Cup 3/Statkraft Junior Cup 2 i Knyken skisenter. Sprinten gikk under de samme værforholdene som lørdag. Det var perioder med oppholdsvær og gode skyteforhold. I andre perioder var det kraftige snøbyger og en god del vind på standplass.

Bilder fra søndagens sprint i Knyken ser dere i vårt fotoalbum.
(Foto: Helge Rønnes)

Offisielle resultatlister ser dere på resultatsiden.
Utvikling underveis i de ulike klassene ser dere i Livesenteret.

IMG 1767
K17: Kristin Sande fra Kvam skjøt ni treff på standplass, og vant foran Marie Henriksen Langseth fra Nordreisa og Kristin Sandbæk fra Østre Toten. På bildet ser dere Kristin Sande på lørdagens fellesstart hvor Sande endte på en 11. plass.

IMG 2012
K18: Ida Lien fra Simostranda tok en suveren seier i 18-årsklassen for kvinner. Lien vant foran Kristina Skjevdal fra Røros og Mathea Tofte fra Vingrom. Bildet er fra lørdagens fellesstart, hvor Ida Lien gikk inn til en 9. plass.

IMG 2159
K19: Ingrid Landmark Tandrevold fra Fossum tok sin andre seier for helga da hun vant sprinten i Knyken. Kristin Våga Fløttum fra Skaun lyktes mye bedre på standplass enn under lørdagens fellesstart, og gikk inn til andreplass. Hilde Eide fra Øystre Slidre tok tredjeplassen i klassen.

Mari Muan Knyken 2015 02
K20-21: Mari Muan fra Meldal har hatt ei flott helg i Knyken, og hun ser virkelig ut til å trives i skikkelig vintervær. Med god skyting og veldig fin fart i sporet gikk Mari inn til sin andre Norgescupseier i Knyken. Kristin Bugge Lyche fra Bærum skjøt feilfritt og ble nummer to. Sigrid Bilstad Neraasen tok en ny pallplass med sin tredjeplass.

Maren Wangensteen Knyken 2015
Kvinner senior: Maren Wangensteen fra Vestre Slidre vant seniorklassen suverent. Wangensteen var over minuttet foran Heidi Berlandstveit fra Hålandsdal på andreplass. Rikke Hald Andersen gikk inn til tredjeplass i Norgescupsprinten. På bildet blir vinner Maren Wangesteen intervjuet av utegående reporter og skileder i Orkdal Idrettslag Ola Dahl Johansen.

Fredrick B Johannessen Knyken 2015
M17: Fredrick Bucher-Johannessen fra Try avgjorde en tett duell med Sivert Bakken fra Vingrom på siste sløyfa. De to lå helt likt ut fra siste skyting, og sist startende i klassen Bucher-Johannessen vant med seks sekunder. Vebjørn Sørum fra Søndre Ål gikk fra et tidlig startnummer inn til tredjeplass med feilfri skyting.

Aleksander Fjeld Andersen Knyken 2015
M18: 18-årsklassen for menn ble en ny duell mellom Sturla Holm Lægreid fra Bærum og Aleksander Fjeld Andersen fra Geilo. Fjeld Andersen skjøt totalt to bom, men veldig god fart på skiene gjorde at han kom i mål 22 sekunder foran Holm Lægreid. Sverre Dahlen Aspenes gikk med tre bom inn til tredjeplass i klassen.

Kristoffer Jonsson Knyken 2015
M19: Kristoffer Jonsson fra Vingrom ble bestemann i 19-årsklassen. Johnsen vant foran Aleksander Morsund Karlsen fra Lier og lørdagens andremann Andreas Kjeverud Eggen fra Hernes.

Hakon Sorboen Larsen Knyken 2015
M20-21: Sprinten for Menn 20-21 ble en spennende konkurranse. Håkon Sørbøen Larsen fra Ål skjøt feilfritt og vant knappe fire sekunder foran lørdagens tredjemann Simon Ågheim Kalkenberg fra Skonseng. Marius Haugum fra Bærum tok tredjeplassen.

IMG 2361
Menn senior: Seniorklassen for menn ble veldig tett med fire mann innefor seks sekunder. Pål Kristian Grue Tufte fra Geilo gikk på et sent startnummer inn til seier. Andreas Dahlø Wærnes fra Trondhjems tok en ny pallplass og ble nummer to. Begge de to første hadde to bom på stående. Håvard Gutubø Bogetveit gikk med den gule trøya inn til tredjeplass. Ole Martin Erdal gikk et godt løp, og endte rett utenfor pallen. Bildet av sprintvinneren fra Geilo er fra lørdagens fellesstart i Knyken, hvor Pål Kristian Grue Tufte endte på 10. plass.

IMG 2569
Orkdal Idrettslag takker utøvere, lagledere og publikum for ei fin og vinterlig Norgescuphelg i Knyken skisenter! Det startet med mildvær og lite snø da utøverne ankom Knyken til treningsdag fredag. I løpet av konkurransedagene viste vinteren seg skikkelig fra for de 500 skiskytterne som skulle gå fellesstart og sprint.

Lykke til videre i sesongen, og velkommen tilbake til Orkdal og Knyken!

PS! Til høsten er det Knykenleker på sommerføre, med to konkurransedager for skiskytterne.