Orkdal IL > Arkiv > NORGESCUP 2012 > Jaktstart under NC i Knyken

Jaktstart under NC i Knyken

12.02.2012

DNB Cup/Statkraft Junior Cup i Orkdal ble avsluttet med jaktstart søndag. 360 skiskyttere i junior-og seniorklassen stilte til start under vinterlige forhold i Knyken skisenter.

Offisielle resultater fra jaktstarten ser dere ved å trykke her.

Bilder fra dagens konkurranser er på plass i Orkdal IL sitt fotoalbum.

AM_0015_1.JPG

Kraftig snøfall møtte utøverne som kom på innskyting før søndagens jaktstart i Knyken. Arrangøren måtte jobbe for å holde løypene klare og på standplass ble mattene kostet med jevne mellomrom.

AM_0024_1.JPG

Det var en del vind under innskytingen og skiskytterne måtte vurdere hvor mange knepp de måtte skru. Her legger Johan Eirik Meland fra Markane IL seg ned foran en av sine innskytingsserier.

IMG_0980_1.JPG

Klassen Kvinner 17 år ble en av søndagens meste spennende konkurranser. Karoline Knotten fra Vestre Målselv SSL så lenge ut til å gjenta lørdagens triumf men på slutten kom Hedda Lundeberg Aas fra Bø SSL sterkt og gikk inn til seier. Ragnhild Femsteinevik fra Hålandsdal IL ble nr 3. I klassen Menn 17 år vant Lars Aasheim Svaland fra Birkenes IL foran Anders Sommerstad Juveli fra Lier IL og lørdagens sprintvinner Amund Owren fra Vingrom IL.

IMG_0938_1.JPG

Til glede for mange lokale med interesse for skiskyting gjorde Andreas Kvam fra Meldal nok et flott løp i Knyken. Andreas vant klassen Menn 18 år foran Simon Ågheim Kalkenberg fra Skonseng UL og Espen Sonflå fra Meråker SSK. I klasse Menn 19 år gikk Tommy Luchsinger fra Bevern IL IL et veldig sterkt løp og vant foran Øystein Ulekleiv fra Dombås IL og Jarle Midthjell Gjørven fra Markane IL.

IMG_0986.JPG

En av de som imponerte mest under helgas Norgescup i Knyken var Marie Nørstebø fra Svene IL. Marie vant klasse Kvinner 18 år foran Sigrid Bilstad Neraasen fra Vingrom IL og Kristin Sandeggen fra Alvdal IL. Senere på dagen gikk Hilde Fenne fra Voss IL inn til suveren seier i klasse Kvinner 19 år. Frida Strand Kristoffersen fra Tromsø SSL ble nummer 2 mens Nina Støvern fra Simostranda ble nummer 3.

IMG_1049.JPG

Erling Aalvik fra Kvam fikk lenge tøff konkurranse av Kristoffer Langøien Skjelvik fra Os IL i klasse Menn 20-21 år. Mot slutten fikk Erling et forsprang og vant foran Skjelvik og Vegard Bjørn Gjermundshaug fra Alvdal IL. Klasse Kvinner 20-21 år fikk en klar vinner i Thekla Brun-Lie fra Oslo SSL. Nummer to ble Maren Wangensteen fra Vestre Slidre IL og nummer tre ble Ragnhild Flåten Andreassen fra Nordreisa IL.

En mann som virkelig hadde dagen i Knyken søndag var Henrik L`Abbè Lund fra Oslo SSL. Henrik gikk et av dagens mest imponerende løp. Han skjøt 19 treff, gikk fort i sporet, og vant seniorklassen med god margin. Erlend Øvereng Bjøntegaard fra Bevern IL og Eirik Losgaard Landheim kom på 2. og 3. plass. Ane Skrove Nossum fra Stiklestad IL vant Kvinner senior foran Ada Ringen fra Meråker SSK og Vilde Ravnsborg Gurigard fra Vingrom IL.

Knyken_004.JPG

Søndagens konkurranse i Knyken var den første jaktstarten i årets Norgescup. Her tar Vegar Rolfsrud fra Norges Skiskytterforbund en gjennomgang med skileder i OIL Ola Dahl Johansen.

AM_0031.JPG

Godt over hundre funksjonærer har bidratt under Norgescuphelga for å gjøre arrangementet så bra som mulig for utøvere, støtteapparat og publikum. Her tar leder av Hovedkomitèen Joar Tøndel et tak for å koste snø i målområdet.

IMG_1044.JPG

Orkdal Idrettslag har laget til en egen publikumshaug i Knyken med god oversikt over stadion, storskjerm, standplass og strafferunden. Opptil flere ganger i løpet av helga gikk bølgen på haugen:)

IMG_1045.JPG

Sola tittet fram i løpet av søndagens jaktstart. Til høyre for storskjermen ser dere hoppanlegget og alpinbakken i Knyken. Orkdal Idrettslag arbeider for å gjøre skisenteret til et komplett anlegg for vinteridrett.

Orkdal Idrettslag takker alle for ei flott skiskytterhelg og ønsker utøvere, støtteapparat og publikum velkommen tilbake til Orkdal og Knyken skisenter.