Orkdal IL > HOVEDLAG > Takk for fantastisk innsats Magne!

Takk for fantastisk innsats Magne!

30.12.2020

Det er en tid for alt, og nå er det tid for at Magne Fossbakk gir seg som daglig leder i Orkdal Idrettslag. Magne har gjort en uvurderlig innsats for idrettslaget vårt. Ved nyttår trekker han seg tilbake fra jobben som daglig leder i OIL. Ved hjelp av Magne selv har vi fått en oppsummering av hans tid med ulike verv og opplevelser i Orkdal Idrettslag.

Magne vinter
Magne Fossbakk sitt første oppgave for Orkdal Idrettslag var et tillitsverv i skiavdelinga. Det var midt på 60-tallet. Siden har det vært mange og hyggelige verv. På 80-tallet ble han med i styret for trim/friidrett. Etter en periode som styremedlem, ble  Magne leder i 2 år. I 2004 tok han over ansvaret for håndballavdelinga i Orkdal Idrettslag, og han fikk satt inn en tekst i årsmøteprotokollen at vervet skulle vare i ett år. Ledervervet ble til to år. Årsaken var det gode miljøet og den offensive holdningen i Orkdal Idrettslag. Daværende styreleder Odd Almli varslet sin avgang i 2006. Magne ble spurt om å ta på som styreleder. Etter kort betenkningstid takket han ja til oppgaven.

Magne OSS 160920
Magne Fossbakk ble lagets leder fra 2006 til årsmøtet i 2011. I denne perioden skjedde det mye i Orkdal Idrettslag. I 2008 ble Orkdalsbanken stadion åpnet. Det var et prosjekt som startet i 2007, og ble ferdig på ett år. Oppgraderingen av Fannremsmoen kostet laget inkl. dugnadsinnsats ca. 16 millioner. Det ble et anlegg med tribune, kunstgress og tartan løpebaner.

Knykenfolket 2014
I 2008 startet prosjektet «Nye Knyken skisenter», oppstart på anleggsvirksomheten var 6. april i 2010. Åpningen av «Nye Knyken skisenter» var sommeren 2012. Kostnadene på utbyggingen ble nærmere 100 millioner inkludert dugnader.  Knykenfolket ble skapt, og det ble en suksess. Knykenfolket fikk prisen «Årets ildsjel» i Oslo Spektrum 4. januar i 2014. Se NRK-innslaget som nominerte Knykenfolket til ildsjelprisen ved å trykke her.

Knykenfolket 2014 02
Magne har reist rundt i Midt-Norge og fortalt om de fantastiske dugnadsmedarbeiderne i Orkdal Idrettslag, Knykenfolket i Knyken skisenter og garasjegjengen ved Orkla Sparebank stadion. Styret tok en beslutning om å ansette daglig leder i 2011, og Magne Fossbakk ble spurt om å ta jobben. Magne startet i 50 % stilling 1. august i 2011, 1. januar 2012 gikk han over i 100 % stilling. Det har vært en spennende og krevende tid. Magne har deltatt på alle styremøter i hovedlaget siden 2004, med unntak av 4 møter hvor han måtte melde forfall på grunn av sykdom.

Magne video
Magne gjør, og har alltid gjort en veldig god jobb som daglig leder for et idrettslag der frivillighet og dugnadsarbeid er basis for all aktivitet. Et eksempel ser du i dette intervjuet med Avisa ST der Magne forteller om jobben som gjøres, og om betalingen til de frivillige som er "en kopp kaffe og ei brødskiv".

Magne messa
Magne har gjennom mange år bidratt som leder for Orkdalsmessa, et av de viktigste arrangementene som Orkdal Idrettslag har. Orkdalsmessa utgjør en viktig del av driften til skiavdelinga i OIL og Knyken skisenter. Gjennom Orkdalsmessa har også bakstgjengen i Knyken blitt et begrep. Se et innslag fra NRK Midtnytt ved å trykke her.

Magne NRK Toppidrettsveka
Toppidrettsveka har besøkt Knyken skisenter flere ganger. Her ser du Magne Fossbakk i dialog med NRKs Ole Rolfsrud. En video fra et av de flotte arrangementene under Toppidrettsveka ser du via Avisa-ST.

Magne kombinertgutta
Knyken skisenter har gjennom Magne Fossbakk sin ledelse blitt kjent som et at Norges beste rekrutteringsanlegg for vinteridrett, men også toppidrettsutøvere har brukt anlegget flittig. Her er Magne sammen med landslagsutøvere i kombinert, som har lagt årlige treningssamlinger til Knyken.

Magne Thor Arne
Dette er to menn som har hatt mang en samtale om OIL, Knyken skisenter og Orkla Sparebank stadion. Magne Fossbakk og Thor Arne Johnsen har jobbet tett i en årrekke. 

Fotball Orkla Sparebank stadion
Nå i 2020 er Orkdal Idrettslag ferdig med nytt Idrettshus på Orkla Sparebank stadion, og nytt miljømessig kunstgress er lagt. Orkdal Idrettslag kan nå vise fram to anlegg som er blant de beste i landet.

Magne gull
For Magne Fossbakk har det vært en givende tid på mange måter. Han ønsker å trekkes fram det gode miljøet i laget. I OIL legger vi vekt på samhold, ryddighet og en positiv holdning. Magne har satt stor pris på at styret i laget deler hans holdning i det å glede seg over andres suksess.

Alt har sin ende. Magne Fossbakk trekker seg tilbake som daglig leder for Orkdal Idrettslag 31. desember i 2020.

Magne 01
Orkdal Idrettslag er evig takknemlig for den jobben Magne Fossbakk har gjort for idrettslaget. Og så er det jo slik at når 2021 kommer, så bor Magne fortsatt rett ved turløypa i Knykmarka. Vi håper og tror at det fort kan bli noen turer til Knyken i tida framover også! Når vi snakker om Knykenfolket så er tross alt Magne Fossbakk fortsatt en ung og særdeles aktiv mann:)

 

Relaterte saker:

03.06.2023
Velkommen til Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter!
Orkdal Idrettslag driver og utvikler Knyken skisenter, et helårs rekrutteringsanlegg...

Les mer…

01.09.2023
Klubb i kundeklubb Sport 1
Orkdal Idrettslag har avtale med Umbro om kleskolleksjon.

Les mer…

06.06.2023
Ny daglig leder på plass i Orkdal Idrettslag
Magne Fossbakk og Thor Arne Johnsen har gjennom mange år...

Les mer…

26.05.2023
Stor interesse for Nils Arne Eggen Arena
Det var stor interesse og mye positivisme å kjenne på...

Les mer…

30.03.2023
Hedret som æresmedlemmer i Orkdal Idrettslag
Torsdag 30. mars holdt Orkdal Idrettslag sitt årsmøte i hovedlaget.

Les mer…

27.03.2023
Orkdal IL har ansatt ny daglig leder
Orkdal Idrettslag gjennomfører nå i mars sine årlige møter i...

Les mer…

08.03.2023
Årsmøte og avdelingsmøter i Orkdal Idrettslag
Årsmøte i Orkdal Idrettslag er torsdag 30. mars kl. 18.00

Les mer…

29.01.2023
Orkdal IL søker etter daglig leder
Har du lyst på en spennende og selvstendig oppgave for...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere