Orkdal IL > HOVEDLAG > Med ønsker om et godt nytt år!

Med ønsker om et godt nytt år!

01.01.2016

Et nytt år er snart historie. 2015 har vært et nytt aktivt år for Orkdal Idrettslag både innen aktivitet og anlegg. Her er et lite tilbakeblikk til glede for oss alle, et tilbakeblikk som kan gi motivasjon for videre frivillig innsats i idrettslaget.

Treningsdag NC 2015
2015 startet med et veldig stort arrangement i Knyken skisenter. 500 av Norges beste skiskyttere i junior- og seniorklassene gikk Norgescup den første helga i januar. Fredag 2. januar var det treningsdag i Knyken under veldig varierende værforhold. Løypemannskapet i OIL hadde travle nyttårsdager for å skape gode forhold til konkurransedagene.

NC 2015 lordag
Lørdag 3. januar var det fellesstarter under Norgescupen i Knyken. Artikkel fra den første Norgescupkonkurransen ser dere her.

NC 2015 sondag Muan
Mari Muan fra Meldal hadde ei flott helg i Knyken, og hun trivdes godt i det varierende vinterværet. Med god skyting og veldig fin fart i sporet gikk Mari inn til sin andre Norgescupseier i Knyken under sprinten søndag 4. januar. Artikkel fra sprinten ser dere her.

NC 2015 lordag 02
Orkdal Idrettslag fikk gode tilbakemeldinger etter Norgescuphelga, og idrettslaget viste seg som en god arrangør med en veldrevet stab innenfor de ulike områdene som et slikt stort skiskytterarrangement krever.

Knyken 020215
I midten av januar så det lyst ut i Knyken, med forhold for alle grener. Alpinanlegget åpnet relativt tidlig, og vi hadde tro på en lang og fin vinter. De gode forholdene skulle ikke vare lenger enn til litt ut i februar. Alpinanlegget i Knyken blir stengt 6. februar grunnet mildvær, regn og varsel om uværet Ole.


Landsrenn hopp kombinert 310115
Hoppsesongen i Knyken vinteren 2015 ble ikke så lang. 31. januar var riktignok en flott dag med landsrenn i hopp og kombinert. Les mer og se bilder fra arrangementet her.

Nordea Knykenstafetten 2015
87 lag stilte til start da Nordea Knykenstafetten 2015 ble arrangert i Knyken skisenter onsdag 11. februar. Til tross for en lang periode med mildt vær og mye regn, ble det bra forhold for de rundt 250 utøverne i Knyken. Se bilder av glade unge langrennsutøvere her.

Skileikomrade 150215
Til tross for lite snø ble det jobbet for å holde barneskitrekket åpent i vinterferien.

NAE Cup 2016
I overgangen februar-mars gikk Nils Arne Eggen cup av stabelen i Orklahallen. Nils Arne Eggen cup 2016 arrangeres 11.-13. mars.

Nordisk parlamentsmesterskap 2015
Nordisk parlamentsmesterskap i langrenn ble arrangert i Knyken skisenter lørdag 7. mars. Representanter og ansatte fra de nordiske lands parlamenter besøkte Orkdal. Deltakerne gikk både individuell konkurranse og stafett under bra forhold i Knyken. Det var oppholdsvær under konkurransene, men straks siste kvinne var i mål startet et skikkelig uvær. Da var det bare å skynde seg inn i Knykstuggu for å spise sodd!

Nordisk parlamentsmesterskap 2015 02
Jorodd Asphjell er selvfølgelig en viktig årsak til at årets nordiske parlamentsmesterskap havnet i Orkdal og Knyken. Jorodd deltok selv i begge konkurransene. Det var planlagt skitur fra Knyken til Jorodd sin hytte i Vasslia etter konkurransene. Dårlige snøforhold gjorde at det ikke ble noe av den turen. Med tanke på at Jorodd framstod som en av mesterskapets mest habile langrennsutøvere var nok den avgjørelsen fornuftig, til tross for at inntak av sikringskost ved Sika også stod på programmet:)

Les mer og se bilder fra det nordiske parlamentsmesterskapet i Knyken her.

PS! Orkdal ILs utegående reporter og skileder Ola Dahl Johansen kom rett fra jubeldager i Falun til parlamentsmesterskapet. Den ivrige co-speakeren dro den ene svenske og finske glosen etter den andre, til stor glede for deltakere som knapt nok har ski på bena tidligere. Hovedspeakeren i bua måtte til tider roe ned Dahl Johansen med bakgrunnsinformasjon om de danske deltakernes tidligere meritter i skisporet.

OTdK 2015 01
Den sjuende utgaven av Orkdalsbanken Tour de Knyken ble arrangert i Knyken skisenter lørdag 14. mars. Orkdalsbanken Tour de Knyken har vært ensbetydende med godvær, og årets renn ble ikke noe unntak. Et fantastisk vær med sol fra skyfri himmel og god temperatur la grunnlaget for en fin skidag i Knyken. Knykenfolket har jobbet dag og natt for å ta vare på den snøen vi har i anlegget. Til tross for lite snø var det fine forhold, selv om sola tæret på gliden utover dagen. Rundt 200 løpere gikk årets renn. Det er omtrent samme antall som i 2014. På bildet er Lars Bonvik fra Orkanger på tur over Bankbrua under sin klassiske prolog.

OTdK 2015 02
Les mer fra den fantastiske vinterdagen i Knyken her.

Barnas skifestival 2015
Barnas Skifestival fikk sin debut i Orkdal og Knyken skisenter 22. mars. 75 barn med familier stilte på den første skifestivalen. Målet er at Barnas Skifestival skal bli et årlig arrangement, og at flere barnefamilier etter hvert vil støtte opp om familiedagen i Knyken. Årets arrangement ble også debuten for vår maskot, som etter en navnekonkurranse har fått navnet Knyrre. På bildet ser dere våre tre utgaver av Knyrre sammen med en fornøyd deltaker Emil Lionel Hokseggen. Nummer 14 er fem år gamle Kaja By.

Barnas skifestival 2015 02
Her står startnummer 26 Steinar Lien klar foran en av sine mange runder på langrennsstadion i Knyken under Barnas skifestival. Barna gikk så langt de ville, og så mange runder som de selv ønsket. Steinar nådde nok et tosifret antall runder, og det så aldri ut til å bli slutt på kreftene:) 7-åringen bekreftet i intervju etter målgang at han har øvd seg på ski i mange år!

Les om debuten til Barnas skifestival og se flere bilder i vår artikkel fra arrangementet.

Sorprennet illustrasjon
2015-utgaven av Sørprennet på Søvasskjølen ble avlyst grunnet dårlige snøforhold.

Kjentmannsmerket 2015 2016 02
Kjentmannsmerket i Orkdal er et prosjekt i regi av trim/friidrett i Orkdal IL. For 2015 og 2016 er det satt ut 12 poster rundt om i kommunen. Målsetningen med dette tiltaket er å gjøre trimturen mer spennende og variert, og at turfolk i Orkdal gjennom Kjentmannsmerket får oppleve nye plasser. Denne sesongen ble Kjentmannsmerket virkelig populært, og veldig mange har benyttet sjansen til å besøke flere turmål. Flott mosjon og en god porsjon lokalkunnskap får man også med på kjøpet! Etter at årets sesong er unnagjort vet nok mange orkdalinger hvor Kaldtjønndalen, Haffelhaugen, Hundlia, Tuftsætra og Selliåsen er:) Det er nye muligheter i 2016!

Orientering 2015
Trimavdelingen i OIL og orienteringsavdelingen i OIF legger til rette for at folk skal komme seg ut i naturen. På forskjellige steder i marka i Orkdal setter de ut orienteringposter. I 2015 var det totalt 70 poster på stedene Ulvåsmarka, Geitryggen, Jamtfjellet og Knyken. Vi gleder oss allerede til det nye året og jakten på nye poster!

Orkdal IL 17 mai 2015
Kjersti Lund Olsen ble under Orkdal Idrettslag sitt hovedlagsmøte i april valgt som ny styreleder i idrettslaget. 17. mai gikk hun i front da OIL tradisjon tro stilte i folketoget på Fannrem.Orklarittet 2015 Holte
Orklarittet 2015 ble arrangert lørdag 23. mai under bløte forhold i Orkdal. Regn og vind gjorde årets utgave av Orklarittet til en tøff utfordring for rytterne. Eric Nevin fra Stiftstaden og Camilla Horneman fra CK Victoria vant rittet. Nevin vant herreklassen foran Mikhail Utkin fra TVK og Anders Nordby Gullhav fra NTNUI. Slik det ser ut nå blir det ikke noe Orklaritt i 2016.

Bilder fra den første stigningen ved Fagerholtet ser dere i vårt fotoalbum.
Bilder fra nedoverbakken før Gangåsvatnet ser dere i vårt fotoalbum.
Bilder fra Knyken ser dere i vårt fotoalbum.

Knyken for alle 2015
I mai ble Knyken for alle - dagen arrangert for tredje gang. Knyken for alle - dagen er en dag for seniorer i Knyken, og i år tok ca 170 personer turen til skianlegget. Sanitetskvinnene serverte pølse og stappe, og kaffe og kaker. Ole Magnar Morken var ansvarlig for latteren, mens Siv Trine Haldaas og Per-Olaf Green stod for den musikalske biten. I tillegg ljomet allsangen i Knykstuggu. 

Midtnorsk 2015 01
Midtnorsk rulleskicup 2015 startet i Knyken skisenter søndag med normaldistanse fristil for aldersgruppen 13 år til senior. 74 løpere stilte til start i det første av totalt seks renn i rulleskicupen denne sesongen.

Midtnorsk 2015 02
Eirik Lorentsen fra Henning Skilag stakk av med seieren i menn senior etter å ha spurtet fra en hardtkjempende Øyvind Skaanes inne på stadion i Knyken. Les mer om rulleskirennet her.

Orkla RBK 220715 illustrasjon
Orkla Fotballklubb sitt herrelag startet høstsesongen med treningskamp mot Rosenborg 2 på Orkdalsbanken stadion onsdag kveld(bilder: Elisabeth Egseth). Hele 725 betalende tilskuere så kampen, og da dommeren blåste i gang var det kø helt ut i gangfeltet utenfor stadion.
Nils Arne Eggens barnebarn Christian Eggen Rismark tok på seg Orkla-drakt for anledningen, noe han skulle vise seg å gjøre resten av sesongen. I tillegg var Emil Lynum tilbake i den hvite drakta. Foruten disse to spillerne stilte Orkla med mye av sitt sterkeste mannskap. For Rosenborg debuterte Johan Lædre Bjørdal, Magnus Stamnestrø og Yann Erik de Lanlay.

Tiril Eckhoff Knyken 2015
Knyken skisenter er blitt et flott treningsanlegg for utøvere på alle nivå innen vinteridrett. På sensommeren var skiskytter Tiril Eckhoff i Knyken flere ganger for å gjennomføre trening i rulleskitrasèen og på standplass. 

Tiril Eckhoff Knyken 2015 02
All sportslig aktivitet i Knyken gleder Knykenfolket, og et besøk av en olympisk mester i skiskyting er selvfølgelig både artig og motiverende for videre frivillig innsats.

TIV 2015 01
21. august besøkte verdenseliten i langrenn Orkdal og Knyken skisenter under Toppidrettsveka 2015. Dette var tredje gang Orkdal Idrettslag bidro som arrangør under det store rulleskiarrangementet. Det ble en stor skifest i Knyken med masse publikum, fantastisk vær og flott idrett. Heidi Weng vant spurtoppgjøret i dameklassen mot Therese Johaug, mens svenske Calle Halfvarsson passerte sprinter Eirik Brandsdal rett før målstreken i herreklassen.

Se sammendrag fra løpene i denne artikkelen.

TIV 2015 02
Vår egen artikkel fra arrangementet ser dere her.


Her er OILs egen amatørvideo til lyden av Knyken e konge:)

KR 2015 01
Knyken Rundt 2015 ble arrangert i Knyken og Knykmarka 16. august. En fantastisk sommerdag laget en super ramme rundt arrangementet. Trasèen for skogsløpet var endret foran årets løp slik at aktive og mosjonister som deltar nå virkelig tar turen rundt Knyken igjen. Ny trasè betyr nye løyperekorder. Jon Arne Gaundal fra Rindal og Sonja Lystad fra Svormo NOI var raskest i den 10 kilometer lange konkurranseløypa. Gaundal fra Rindal vant foran Håkon Selvnes fra Orkdal IL og Johan Tøndel Hammer fra Børsa. I alt stilte 150 personer med startnummer på brystet under Knyken Rundt 2015.

Artikkel fra Knyken Rundt med bilder ser dere her.

MP dag 2015 01
Miniputtenes dag 2015 ble arrangert på Orkdalsbanken stadion den siste søndagen i august. Det var rekordpåmelding med 60 lag bestående av unge og ivrige fotballspillere i alderen 6-10 år.

MP dag 2015 02
Bilder og referat fra Miniputtenes dag 2015 ser dere i vår artikkel fra arrangementet.

J12 Orkdal 2015
Orkdal Idrettslag har egen fotballavdeling med lag i barnefotballen. OIL har lag for gutter og jenter i alderen 6-12 år. Bildet over er fra Orkdal Sparebank cup på Orkanger. Orkdal J12 var et av totalt 14 OIL-lag som stilte i den flotte cupen som OIF arrangerer.

Midtnorsk orientering 2015
I slutten av august var det også et nytt stort arrangement i Knyken. Orkanger IF var blant arrangørene av Midtnorsk Mesterskap i orientering. Over 500 orienteringsløpere deltok. Les mer her.

Knykenlekene 2015 01
Knykenlekene 2015 ble arrangert 5. og 6. september med konkurranser i skiskyting, langrenn, hopp og kombinert. Aurora Rundtom fra arrangørklubben Orkdal Idrettslag gikk en god skiskyttersprint. Aurora traff 8 av 10 blinker, og kom i mål noen få sekunder foran Guro Ytterhus fra Rennebu. Over 200 deltok på årets Knykenleker.

Knykenlekene 2015 02
Les mer om Knykenlekene på lekenes egne sider.

Hopping hosten 2015
Knyken skisenter har blitt godt kjent i hele Norge som et av landets beste rekrutteringsanlegg for vinteridrett. Siden Orkdal Idrettslag arrangerte sine egne Knykenleker i starten av september har det vært mange gjester på besøk i anlegget for å trene og ha treningssamlinger. I løpet av den siste måneden har blant annet Team Statkraft, Tromsøhopp, Møre og Romsdal skikrets, Nord-Trøndelag skikrets, Team Granåsen, Trønderhopp, Sør-Fron, Romerikshopp og Team Sør-Trøndelag lagt treninger til Orkdal og Knyken. Se bilder fra da Hedmarkhopp gjestet Knyken i oktober.

Team United Bakeries Knyken 2015
I midten av oktober var John Kristian Dahl, Tore Bjørset Berdal og Johan Kjølstad på besøk i Knyken skisenter. Alle går for Team United Bakeries. Langløpsutøverne fortalte om sine forberedelser til kommende sesong. Alle tre er friske og satser stort på de lange løpene. Høydepunkter til vinteren er Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet. 

Dugnad 241015 snonett
24. oktober ble den tradisjonelle førvinterdugnaden arrangert i Knyken skisenter. Som de siste årene stod blant annet legging av snønett i hoppbakkene på programmet.

Handball 2015
Håndballsesongen er godt i gang. Håndballavdelingene til Orkanger IF og Orkdal IL har før årets sesong inngått en prestasjons- og partnerklubbavtale. Det vil si at Orkanger er prestasjonsklubben til Orkdal fra J16 og oppover. Dette betyr at spillere som står i OIL og er 15 år (f. i 2000), kan spille på OIF J16 og OIF J18. De OIL-spillerne som er aktuelle for disse to lagene står i egen klubb, men de kan på grunn av avtalen spille på OIF sine to eldre lag. Avtalen gjelder for denne sesongen og varer fram til 30. april 2016. 

Orkdalsmessa 2015 Selda Havard
Orkdalsmessa er en viktig del av inntektsgrunnlaget for skiavdelingen i Orkdal Idrettslag. Årets messe, med strikking som tema, ble vellykket med godt publikumsbesøk, mange flotte utstillinger, god mat og fin underholdning fra scenen.

Orkdalsmessa lørdag.
Orkdalsmessa søndag.

Knykengenseren

I løpet av året har det foregått en konkurranse hvor målet var å finne en offisiell Knykengenser. Under Orkdalsmessa ble vinneren kåret, og det er nå Eirin Jordet som står bak mønsteret til det som nå er Knykengenseren! Vi gratulerer, og må si at det er en flott genser! På bildet ser dere Eirik Selvnes i den nye Knykengenseren. Eirik har mange timer i Knyken som aktiv skiskytter på godt norsk juniornivå.

Julelunsj 2015
I desember har vi ventet på de gode snøforholdene. Desember byr tradisjon tro på julelunsj i Knyken(bilde Avisa ST). 150 deltok på årets julelunsj i Knykstuggu :)

Knyken 191215
Slik så det ut i Knyken rett før jula 2015. Vi venter på snø, kuldegrader og skiføre. Allerede 3. januar skulle Gjensidige Orkla Nyttårssprinten blitt arrangert i anlegget. Nyttårssprinten ble bestemt avlyst på nyttårsaften.

Knyken 271215 02
1. og 2. juledag kom det snø i Knyken, og barneskitrekket kunne åpne. Turløypa ble også kjørt, til tross for litt lite snø.

Knyken 271215 03
I barneskitrekket og lysløypa ble det noen fine romjulsdager før mildværet igjen tok over.

Bakkerekord Knyken Strom 2013
2.-5. mars arrangerer Orkdal Idrettslag VM i hopp og kombinert for veteraner i Knyken skisenter.

Dugnad Ola Kjonli 2015
Frivillig arbeid er avgjørende for Orkdal Idrettslag. Knykenfolket har hatt et nytt fantastisk år med en dugnadsinnsats som er utrolig. I dette albumet ser der eksempler fra årets utgave av Toppidrettsveka. Ola Kjønli er blant Knykenfolkets trofaste medarbeidere, og han er en av mange som daglig legger ned mange arbeidstimer i Knyken. På Orkdalsbanken stadion jobber garasjegjengen flere dager i uka for å skape et best mulig fotballtilbud i idrettslaget. Alt dugnadsarbeid er uvurderlig for OIL.

Godt nyttår til alle orkdalinger - vi ønsker idrettslag og foreninger i kommunen vår lykke til med et nytt flott år i frivillighetens tegn. En stor takk rettes til alle som bidrar til å skape et godt fritids- og aktivitetstilbud i Orkdal kommune.
Relaterte saker:

19.08.2022
Orkdal IL støtter opp om OrklandsPride
Denne uka arrangeres OrklandsPride 2022, en markering av mangfoldet i...

Les mer…

29.03.2022
Hanne mottok OIL sin prestasjonspokal for 2021
Denne uka holdt Orkdal Idrettslag sitt årsmøte i Knyken skisenter.

Les mer…

18.03.2022
Bli OIL-medlem, og fortsett ditt medlemskap
I Orkdal Idrettslag er vi glade for at så mange...

Les mer…

15.03.2022
Idrettslotteriet har fått en vinner
I 2019 gikk Orkanger IF, Orkdal IL og Orkla FK...

Les mer…

01.03.2022
Velkommen til møte om ny hall på Follo
Plassering av ny storhall på Follo betyr bruk av...

Les mer…

01.03.2022
Velkommen til åpent møte om VM på ski!
Nå inviteres alle som gleder seg til et nytt VM...

Les mer…

28.02.2022
Årsmøte og avdelingsmøter i Orkdal Idrettslag
Årsmøte i Orkdal Idrettslag er mandag 28. mars kl. 18.00

Les mer…

19.01.2022
Minnene om æresmedlemmet vil alltid være med oss
Det var med stor sorg at alle vi i Orkdal...

Les mer…

23.12.2021
God jul alle idrettsvenner!
Det blir kvit jul i Orkland i år! De siste...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere