Orkdal IL > HOVEDLAG > OIL ønsker alle et godt 2021!

OIL ønsker alle et godt 2021!

31.12.2020

For Orkdal Idrettslag har året 2020 vært veldig spesielt. Korona har preget samfunnet vårt, og for OIL som alle andre idrettslag har 2020 vært veldig krevende. Selv i tunge perioder er det viktig å ta med seg det positive. Her er noen tilbakeblikk på et år som for alltid vil bli mest husket for pandemien som traff oss utpå vinteren 2020. Likevel har året også bydd på mye positivt i idrettslaget vårt, både innenfor aktivitet og anlegg.

Barneskitrekk januar 2019
2020 startet med åpning av barneskitrekket i midten av januar. Det kom begrenset med natursnø tidlig på vinteren, og dermed måtte skiglade barn vente tålmodig på åpning av skitrekket.

Knyken skispor 2020
Langrennsforholdene ble imidlertid gode på førjulsvinteren. En kald november i 2020 ga gode forhold for snøproduksjon, selv om været i desember var mildere og mer variabelt.

Iver 2020
Tidlig i januar gikk skiskytter Iver Slupphaug fra Orkdal Idrettslag inn til 2. plass under Norgescup på Oppdal. 

Nyttarssprinten 2019
11. januar ble den tradisjonelle nyttårsprinten i skiskyting arrangert. Sprinten endret navn i 2020, og heter nå Varig Orkla Forsikring Nyttårssprinten.

Hopping K10 2020
Vinteren 2020 ble det tatt initiativ til å få til et større hoppmiljø i Knyken skisenter. Olav Jarle Spjøtvoll tok initiativ til å komme i gang med hopping for barn. 14 hoppende barn + foreldre var i anlegget den første dagen. Det ble gjennomført mange hopptreninger i løpet av vinteren.

Alpinsesongen 2019

Alpinanlegget i Knyken åpner tradisjonelt sett i midten av januar. I 2020 ble det en noe senere åpning, da anlegget åpnet siste helga i januar. Derfra og utover ble det en flott alpinsesong. Sesongen varte helt fram til slutten av mars, da smittevernet i landet satte en stopper for sesong. Snømengdene sist vinter var store, og uten Korona kunne vi kjørt alpint i Knyken langt ut i april. 

Se bilder fra en fin alpindag i februar i denne artikkelen.

Nybegynnerkveld alpint 2020

Fredag 21. februar arrangerte alpinavdelingen i Orkdal Idrettslag nybegynnerkveld i alpinanlegget i Knyken skisenter. Det er en kveld der kommende alpinister kan få prøve prøve anlegget i Knyken gratis. Bakgrunnen for tiltaket var å skape trygghet på bruk av heis og på hvordan bakkene i Knyken er å kjøre i. 

Skoler Knyken 2020
Det var stor aktivitet i alpinanlegget utover våren. Mange skoler besøkte anlegget før nedstengingen. Se bilder her.

Tour de Knyken 2020

Orkla Sparebank Tour de Knyken 2020 ble arrangert noe tidligere enn vanlig, denne gangen i forbindelse med vinterferien. Det var 12. gang at arrangement ble gjennomført og ca. 125 skiløpere gikk årets tour. Godt vær og fine føreforhold gjorde sitt til at det ble en fantastisk dag i Knykenskisenter. Se bilder fra Tour de Knyken her.

Arnt Johan 2020
Tidlig i mars ble Arnt Johan Tungen fra OIL Norgesmester i skiskyting i klassen Menn 18 år. Les mer her.

Jo VM junior 2020

Jo Rømme Mellingsæter fra Orkdal IL deltok under Junior-VM i hopp i mars. Verdensmesterskapet ble arrangert i Oberwiesenthal, som er en by og et vintersportssted i Sachsen.

Knykenstafetten 2020
Knykenstafetten 2020 ble arrangert 11. mars, dagen før Norge ble stengt ned grunnet korona. Det ble et fint arrangement, selv med strenge smittevernsregler. Les mer og se bilder i denne artikkelen. Fra 11. mars og utover ble alle arrangement og samlinger i Knyken skisenter avlyst.

Knykmarka 2020
Det ble en fin vinter for skiglade folk, og i turløypa var det flere fantastiske vinterdager.

Skiloyper Knykmarka 2020
Med utgangspunkt fra Knyken er det mulig å gå fire mil på ski når forholdene er gode på vinteren.

Olabua 2020
I Knyken var det stengte dører som møtte folk fra mars. Knykstuggu og sanitæranlegg har vært stengt for besøkende siden nedstengingen, og det er fortsatt stengt.

NAE cup 2019
Nils Arne Eggen Cup ble arrangert første helga i mars, og gjennom tre dager ble det spilt rundt 300 kamper i Orklahallen på Orkanger. Det ble tre fine fotballdager, rett før Korona også satte en stopper for fotballaktivitet. Se bilder fra Nils Arne Eggen Cup 2020 her.

Knyken mai 2020
Selv om arrangement og samlinger ble avlyst, holdt skiforholdene veldig lenge denne sesongen i Knyken skisenter. Se denne artikkelen fra tidlig mai 2020.

Stolpejakten 2020
I slutten av mai startet Orkanger Idrettsforening v/orienteringsgruppa i samarbeid med Orkland Energi og Orkdal Kommune opp Stolpejakten i Orkland, denne gangen også med Knyken på kartet. Takk til Orkanger IF for et flott aktivitetstilbud!

Knyken juni 2020
De store snømengdene i vår førte til en sen start på sommersesongen. Det ble juni før sesongen var ordentlig i gang.

Tronderhoppskole 2020
Et av arrangementene som ble gjennomført i sommer var Trønderhoppskolen.

Tronderhoppskole 2020 Roar
Roar Ljøkelsøy tar turen tilbake til stedet han selv startet sin hoppkarrière. Mye har skjedd i Knyken siden Roar var ung hopprekrutt på 80-tallet.

Rekruttlandslaget Knyken 2020
Knyken skisenter er et av landets flotteste rekrutteringsanlegg for vinteridrett, men også toppidrettsutøvere tar turen til anlegget for å trene. Rekruttlandslaget i langrenn var blant utøverne som brukte Knyken til trening denne sommeren.

KR 2020 Solligard
Det tradisjonsrike skogsløpet Knyken Rundt ble arrangert i Knyken og Knykmarka. Etter en vår og sommer med varierende muligheter for arrangement og fysisk aktivitet, var vi glade for å kunne gjennomføre Knyken Rundt omtrent som normal, men med smitteverntiltak. Fine forholdene ga gode muligheter for sterke tider på den 10 kilometer lange konkurranseløypa, og Sverre Solligård fra Svorkmo NOI sprang inn til løyperekord. Amanda Lynum var raskest i kvinneklassen. Les mer om Knyken Rundt 2020 i denne artikkelen.

Kjentmannsmerket 2020
Kjentmannsmerket ble en stor suksess, også i 2020. Populariteten for dette tur/trimtilbud har holdt seg godt. Vi var litt redd for at det digitale tilbudet, Stolpejakten, ville ta noe interesse bort fra vårt tilbud, men det ser ikke ut til det. Stolpejakten og Kjentmannsmerket har sammen gitt et flott aktivitetstilbud for turglade orklendinger.

Jarle Birger 2020
Jarle Birger Tuflått er en av flere ivrige ildsjeler som jobber med Kjentmannsmerket. Vi gleder oss til nye poster i 2021!

Orientering illustrasjon
Trimavdelingen i OIL og orienteringsavdelingen i OIF legger til rette for at folk skal komme seg ut i 
naturen. På forskjellige steder i marka i Orkland setter de ut ut orienteringposter hvert år. Nytt av året var koblingen mellom orienteringen og stolpejakten.


De aller første Orklandlekene ble arrangert i august. Orkdal Idrettslag og Orkla Fotballklubb stod bak arrangementet som bestod av fire lekne dager med mange forskjellige idrettsgrener. Arrangementet var for unge i alderen 10-14 år som er glad i fysisk utfoldelse. Få et innblikk i alle aktivitetene ved å se videoen over.

Idrettshus 2020
På Orkla Sparebank stadion har 2020 vært preget av det videre arbeidet med det nye idrettshuset. En fantastisk innsats er lagt ned, og i løpet av 2020 ble huset tatt i bruk.  Se bilder fra idrettshuset i denne artikkelen.

Kunstgress OSS 2020

Sommeren 2020 ble det lagt nytt kunstgress på Orkla Sparebank stadion. Kunstgresset ble ferdig på rekordtid i løpet av fellesferien. Se flere bilder her.

 

G16 OSS 2020

Situasjonen rundt Koronaviruset førte til mindre fotballaktivitet enn ønsket denne sommeren. 1. august åpnet regjeringen for barne- og ungdomsfotball, og allerede på den andre dagen i august var det klart for kamp på det nye kunstdekket. Orkla G16 innledet med OBOS-kamp mot Freidig. Alle de aldersbestemte lagene i Orkdal IL og Orkla FK fikk fullført høstsesongen. Bilder fra den første kampen på det nye kunstgresset ser du her.

Orkla berget plassen 2019
Sesongen 2019 endte på dramatisk vis for vår samarbeidsklubb Orkla FK. Herrelaget rykket ned fra 3. divisjon, men beholdt plassen likevel da Fløya måtte trekke sitt andrelag. Sesongen 2020 ble det ingenting av. Vi håper på 3.divisjonsfotball på Orkla Sparebank stadion i 2021, både for herre- og damelaget til OFK.

SeniorNM hopp 2020
Orkdal Idrettslag har flere skihoppere som har tatt steget videre fra OIL og Knyken til større bakker og større utfordringer. Utpå høsten i 2020 var Espen Jacobsen og Jo Rømme Mellingsæter på Sør- Trøndelag sitt lag som tok bronse i NM senior stor bakke. 

Handball 2020

Håndballsesongen er i gang, med alle de restriksjonene som gjelder i samfunnet i forhold til Korona. I november arrangerte OIL og OIF kampdag for minispillerne våre. Hvordan sesongen blir videre utover i 2020 får tiden vise.

Bakstdamene 2020
Det ble ingen Orkdalsmesse i 2020, et av mange årlige arrangement i OIL som ble avlyst. Bakstdamene tok imidlertid ikke pause. Også i år kunne bakstglade orklendinger få kjøpt de gode produktene fra dugnadsgjengen i Knyken.

Ansgar 2020
Ansgar Selstø er selve bildet på frivilligheten i Orkdal Idrettslag. Ansgar Selstø har gjennom flere tiår vært en fantastisk bidragsyter i Knyken og Knykmarka. Ansgar er mannen som står opp midt i natta når alle andre sover for å klargjøre løyper til folk som vil ut på ski. Ansgar er mannen som hver dag bidrar i Knyken skisenter med vedlikehold, snekkering og utvikling av skianlegget. Ansgar er mannen som har alle mulige roller når Orkdalsmessa skal gjennomføres, en messe som i 25 år har vært en enorm bidragsyter til driften av skiavdelinga. I tillegg til dette tar Ansgar også ansvar for prosjekt andre steder i kommunen vår. Han var blant annet en viktig mann da Thamspaviljongen skulle gjenreises på Bårdshaug. I slutten av oktober ble Ansgar Selstø hedret som ildsjel under idrettens hederskveld, som i år ble gjennomført digitalt.

Knyken 251220
Førjulsvinteren 2020 bød på lite snø og mildt vær. Det kom et snøfall i november som ga skiforhold en helg. Deretter ble det mildvær, som også satte en stopper for snøproduksjon. Skiforholdene var tilbake i Knyken på selveste julaften, da det kom et lite snøfall. Ved overgangen til 2021 er det forhold for langrenn i Knyken, men et godt stykke igjen før vi har alpinforhold. K10 i hoppanlegget ble klar for hopping nyttårshelga.

Skitrening 2020
Skiavdelinga i Orkdal Idrettslag kunne starte med treninger på ski i slutten av november, men måtte ta en pause etter det. Skiavdelingen har mange aktive i de yngre klassene, og Team Knyken gir et flott tilbud til de som satser på ski. 

Magne Knyken 2020
31. desember ga Magne Fossbakk seg som leder i Orkdal Idrettslag. Magne har gjort en uvurderlig innsats for OIL, Orkla Sparebank stadion og Knyken skisenter. Orkdal Idrettslag er evig takknemlig. Du kan lese en artikkel om Magne sin tid i Orkdal IL her.

Thor Arne Johnsen
Thor Arne Johnsen tar over som midlertidig daglig leder i OIL.

Knyken 091219 052021 vet vi foreløpig lite om. Situasjonen rundt Korona bestemmer mye av aktiviteten i Orkdal Idrettslag, og i alle andre lag og foreninger.

Gjennom denne artikkelen har dere fått et bilde av aktiviteten i Orkdal Idrettslag i 2020. Artikkelen viser noe av alt som skjer i fleridrettslaget vårt. I tillegg kommer naturlig nok all aktivitet internt i de ulike avdelingene, og alt det sportslige som for eksempel våre skihoppere, langrennsløpere, skiskyttere, fotballspillere og håndballspillere presterer gjennom året. I bunnen av all aktivitet ligger en enorm frivillig innsats av alle som driver avdelingene, og av alle som bidrar rundt utøvere og lag. Orkdal Idrettslag er et utrolig godt dugnadslag, og Knykenfolket står fram som det største eksempelet på frivilligheten. 

Frivillighet og dugnadsånd vet vi er avgjørende for et idrettslag. Vi kan likevel ikke få til alt vi ønsker uten hjelp fra våre gode samarbeidspartnere. Det lokale næringslivet er veldig positive til idretten i Orkland Det samme er kommunen vår. Takk til alle våre samarbeidspartnere, og en spesiell takk til våre hovedsamarbeidspartnere. Det gode samarbeidet har vært ekstra avgjørende i et år der vi som alle andre idrettslag har hatt det utfordrende både i forhold til aktivitet og økonomi. Vi håper og tror på et bedre år i 2021 - uten at Korona preger hverdagen vår så mye som i 2020.

Få dine venner til å like Knyken skisenter på Facebook. Trykk deg inn på linken med en gang og inviter. Lik gjerne også Orkdal IL sin side.

Vi vet at frivilligheten er enorm også hos våre naboidrettslag. Orkdal Idrettslag ønsker alle orklendinger og alle idrettsvenner et riktig godt nytt år!

 

Relaterte saker:

19.08.2022
Orkdal IL støtter opp om OrklandsPride
Denne uka arrangeres OrklandsPride 2022, en markering av mangfoldet i...

Les mer…

29.03.2022
Hanne mottok OIL sin prestasjonspokal for 2021
Denne uka holdt Orkdal Idrettslag sitt årsmøte i Knyken skisenter.

Les mer…

18.03.2022
Bli OIL-medlem, og fortsett ditt medlemskap
I Orkdal Idrettslag er vi glade for at så mange...

Les mer…

15.03.2022
Idrettslotteriet har fått en vinner
I 2019 gikk Orkanger IF, Orkdal IL og Orkla FK...

Les mer…

01.03.2022
Velkommen til møte om ny hall på Follo
Plassering av ny storhall på Follo betyr bruk av...

Les mer…

01.03.2022
Velkommen til åpent møte om VM på ski!
Nå inviteres alle som gleder seg til et nytt VM...

Les mer…

28.02.2022
Årsmøte og avdelingsmøter i Orkdal Idrettslag
Årsmøte i Orkdal Idrettslag er mandag 28. mars kl. 18.00

Les mer…

19.01.2022
Minnene om æresmedlemmet vil alltid være med oss
Det var med stor sorg at alle vi i Orkdal...

Les mer…

23.12.2021
God jul alle idrettsvenner!
Det blir kvit jul i Orkland i år! De siste...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere