Orkdal IL > HOVEDLAG > OIL med ønsker om et godt nytt år!

OIL med ønsker om et godt nytt år!

28.12.2014

Vi nærmer oss slutten på året 2014. Orkdal Idrettslag har hatt et aktivt år med stor aktivitet i de ulike avdelingene. I tillegg har den fantastiske dugnadsinnsatsen i idrettslaget blitt hedret ved flere anledninger. Mot slutten av 2014 tar vi fram noen minner fra aktiviteter som har vært i løpet av året.

Idrettsgallaen 040114 20
4. januar 2014 vil alltid bli husket som en stor dag i Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter. Knykenfolket fikk prisen som Årets ildsjel under Idrettsgallaen i Oslo Spektrum. Statsminister Erna Solberg satte ord på den enorme frivillige innsatsen som hver dag legges ned i Knyken. Ildsjelkåringen ble en pangstart på et nytt fantastisk år for det frivillige arbeidet i Orkdal kommune.

Årets ildsjel - Knykenfolket
Dugnadsfolket i "Gråkaillanlegget"

Nordea Knykenstafetten 120214

Nordea Knykenstafetten ble arrangert onsdag 12. februar med 76 lag til start i Knyken skisenter. Iherdig jobbing av løypemannskapene i Knyken ga gode skiforhold for de i overkant av 200 skiløperne. Les mer om Nordea Knykenstafetten 2014.

NC 2015 Knyken annonse
Det store arrangementsmessige høydepunktet for Orkdal IL i 2014 var Hovedlandsrennet i skiskyting i februar. Les våre artikler og se bilder fra HL2014.

HL 2014 OIL utovere
Det er ekstra artig at Orkdal Idrettslag stiller med egne utøvere når vi har store arrangement. Les hvordan det gikk med Emma Staveli, Ole Martin Uthus og Martin S Nygård her.

Nils A Eggen Cup 2014
I månedsskiftet februar/mars arrangerte OIL sammen med Orkla FK den årlige innendørscupen Nils Arne Eggen Cup. NAE-Cup er en fotballturnering for barn og unge i alderen 11-16 år. Nils Arne Eggen Cup 2015 finner sted i Orklahallen 27. feburar-1. mars 2015. 

ST karusell 2014
Orkdal IL arrangerte 19. mars avslutninga på ST-karusellen 2014. Denne sesongens ST-karusell ble litt amputert på grunn av den ekstermt snøfattige vinteren vi hadde i dalføret. Svorkmo NOI fikk gjennomført den første kvelden med ca 50 deltakere på Asbøllsaga. Siden ble det blitt avlyst både i Ulvåsen og Hoston. Kraftig snøfall de siste dagene ga vinterlige forhold for de 113 skiløperne som stilte med startnummer i Knyken. Se bilder og les mer fra avslutningen på ST-karusellen 2014.

Tour de Knyken 2014
200 deltakere til start er rekord for Orkdalsbanken Tour de Knyken. 22. mars ble det sjette OTdK i rekken av konseptet som er inspirert av Tour de Ski med elementer som sprint, bonussekund og fellesstart med avslutning opp alpinbakken. Sjekk ut hvordan det var under Orkdalsbanken Tour de Knyken 2014.

Sorprennet 300314
Johan Riseth Hammer vant det tradisjonelle Sørprennet på Søvasskjølen 30. mars. Han klarte å avgjøre rennet mot slutten etter en tett kamp med Erik Fagerholt og Sverre Solligård. 20 herrer stilte til start i konkurranseklassen. I dameklassen stilte Gunhild Veien og Marie Strømsvik Evjen. Veien kom først i mål av de to damene. Gledelig var det at over 100 trimmere tok turen til årets Sørprenn. Se bildene fra det tradisjonelle Sørprennet.

Big Air 230314 20
Det ble en kort men innholdsrik sesong i alpinbakken. Alpinanlegget var åpent en periode i mars.
Vi rakk å teste årets nyvinning i Knyken - Big Air Bagen! Heldigvis har vi barneskitrekket i Knyken. Der trengs det mindre snø for å holde åpent. Vi håper på en bedre vinter for alpint i 2015!


Sjekk ut denne videoen fra ungdommene i alpinmiljøet i Knyken!

Hoppskole 200314 20

2014 ble for hoppinteresserte en bedre sommersesong enn vintersesong. Snømangelen gjorde at hoppanlegget ble lite brukt i løpet av vinteren. Til tross for lite snø klarte OIL å gjennomføre kvelder med hoppskole for barn i de minste bakkene.


Vi står foran en ny vintersesong. Det er lov å se tilbake på gode hopp fra tidligere. På videoen setter Knut Bjørnar Strøm bakkerekord i Storknyken under Veteran-NM i april 2013.

Klubbmesterskap langrenn 270314
Torsdag 27. mars arrangerte Orkdal IL sitt klubbmesterskap i langrenn. Årets klubbmesterskap gikk i fristil. Skiløpere fra aldersklassen 3 år og opp til veteranklassen deltok i OILs klubbmesterskap, som dette året hadde 72 startende. Et brødrepar gjorde opp om herrenes pokal. Les mer om klubbmesterskapet i langrenn 2014.

Klubbmesterskap skiskyting 010414
Orkdal IL skiskyting arrangerte 1. april klubbmesterskapet i skiskyting 2014. I OIL og Knyken har vi et stort og fint skiskyttermiljø. Klubbrennet er en fin anledning til å møtes i en konkurranse på slutten av sesongen. 29 av idrettslagets skiskyttere deltok i årets klubbmesterskap. Blant disse var Vegard Selvnes og Martin Lund, som begge har hatt flotte sesonger som juniorer i Norgescupen. Det er artig for våre yngre gutter og jenter å gå klubbmesterskap sammen med de eldre utøverne. Se bilder og les mer fra klubbmesterskapet i skiskyting.

Orkla RBK 240414
Fotballsesongen på Orkdalsbanken startet med cupkamp mellom Orkla og Rosenborg. Et veldig godt Orkla-lag gjorde en god prestasjon da de lenge spilte jevnt mot et bra besatt Rosenborg-lag. Kampen stod lenge bare 1-0 til RBK, men mot slutten kom det to mål til for Troillungan. 3000 tilskuere kunne fornøyd gå hjem med fortsatt håp om cupfinale for RBK, og med en god følelse foran seriesesongen til Orkla FK. Orkla endte som nr 2 i serien bak suveren Strindheim. Kom RBK til cupfinalen? Neida, den vant double-vinner Molde over Odd.

Miniputtkveld 2014
Hver torsdag gjennom fotballsesongen har det vært miniputtkvelder på Orkdalsbanken stadion med kamper for barn i alderen 6-10 år. Se bilder fra en av de innholdsrike miniputtkveldene her.

OIL J11 Orkanger 050514 01
Orkdal IL sine lag i 11-årsklassen hadde sin første sesong med 7er-fotball i 2014. På bildet tar Jenter 11 sitt heiarop etter og ha spilt sin første kamp på Orkanger i mai.

OIL folketog 2014
Grunnlovsfeiringen 2014 ble avsluttet med et kommunalt arrangement ved Orkdal Rådhus 17. mai. Frivillige lag og organisasjoner stilte opp til folketoget som gikk fra Rådhuset til Orkanger barneskole. Mange stilte opp og gikk bak OIL-fanen nedover Orkdalsveien

Knyken for alle 2014 10
Knyken for alle-dagen er blitt en årlig tradisjon. I 2013 fikk Åshild Grønning Lunnanprisen for å ha utvist ekstraordinært engasjement i forhold til arbeid med seniorkultur. Smilet var om mulig like bredt og varmt under 2014-utgaven av Knyken for alle-dagen.

Orklarittet Helge Ronnes 01
Orklarittet på sykkel er et samarbeid mellom Orkdal Idrettslag og Orkla Cykleklubb. Orklarittet 65 km/35 km går i vakre omgivelser og er variert med alle underlag som grus, kjerrevei, sti og asfalt.Sjekk ut hvordan det var da Orklarittet 2014(bilde Helge Rønnes) ble arrangert 24. mai.


Henrik H Kippernes og Borghild Løvset forsvarte sine seire fra Orklarittet 2013 og vant på nytt terrengrittet i 2014! Vi ønsker dem velkommen tilbake i 2015 :)

Magnus Moan Knyken
Magnus Moan og kombinertlandslaget trives godt i Knyken. I mai hadde Magnus sin første treningsøkt for sesongen i anlegget. Med seg på hoppøkta hadde han Orkdal ILs eget hopptalent Jo Rømme Mellingsæter.

Midtnorsk 2014 01
Midtnorsk Rulleskicup fikk en god debut i Knyken skisenter 14. juni. 84 skiløpere stilte til start i det første av totalt sju arrangement denne sommersesongen. Et flott sommervær skapte en fin ramme rundt rulleskirennet, der vi fikk avgjørende spurter i flere klasser. Les mer om det aller første rennet i Midtnorsk Rulleskicup.

Vartrakket 2014
Orkdal kommune startet 10. juni Vårtråkket, et sosialt trimarrangement med fokus på fysisk aktivitet for kommunens ansatte. Vårtråkket skal arrangeres årlig på ulike steder i Orkdal. Det startet i Knyken skisenter, og i de kommende årene skal Ulvåsen, Asbøllsaga, Idrettsparken og Travparken besøkes av ivrige kommunearbeidere på trimtur.

Storsjocup 2014
12-åringene i Orkdal IL deltok under Storsjøcupen. Se hvordan det var for Jenter 12 under cupen i Østersund, hvor de blant annet møtte noen fantastisk flinke jenter fra Bangkok.

Midtnorsk 2014 02
Lørdag 2. august ble det andre rennet i Midtnorsk Rulleskicup arrangert med målgang ved Sodin skole. Junior-og seniorklassene gikk fra Bjørkøybekk på Høgkjølen, mens de yngre klassene gikk ca 5 kilometer langs Rovatnet og inn til Kyrksæterøra. Johan Riseth Hammer fra Byåsen gjorde som under det første rennet i Knyken og vant spurten, som denne gang var i slak nedoverbakke. Berit Mogstad fra Strindheim tok også sin andre seier i Midtnorsk Rulleskicup.Se bildene fra Bjørkøybekk hvor starten gikk på det andre rennet i Midtnorsk Rulleskicup 2014.

NM kombinert 2014
Det ble en fantastisk kombinertdag i Knyken skisenter 8. august. Norgescup kombinert ble gjennomført med hopping i det nye hoppanlegget i Knyken, og en langrennsdel i rulleskitrasèen. Magnus Krog fra Høydalsmo var best i eliteklassen etter å ha avgjort langrennet i en tett kamp mot Jørgen Graabak og Magnus Moan på stadion i Knyken.Se hvordan det var da Orkdal IL arrangerte Norgescup i kombinert.

Toppidrettsveka 2014
Toppidrettsveka besøkte Knyken skisenter og Orkdal for andre gang da skiatlon stod på programmet fredag 15. august. Det ble en stor folkefest med masse publikum, stor idrett og meget populære vinnere. Marit Bjørgen gjorde som i fjor og vant i Knyken, etter å ha avgjort duellen mot Therese Johaug med et kjapt skibytte inne på skiskytterstadion. Ut på fristildistansen var det aldri tvil om at Marit Bjørgen skulle ta heim seieren. I herreklassen så det ut til at Ilia Chernousov fra Russland skulle vinne skiatlondistansen, men Petter Northug ville det annerledes. Da feltet for siste gang rundet oppe ved skileikområdet hentet Northug inn Chernousov, og inne på stadion avgjorde 28-åringen fra Mosvik. Petter Northug gikk inn til en særdeles populær seier i Knyken. Se vår oppsummering av Toppidrettsveka 2014 i Knyken her.

Toppidrettsveka 2014 til Knyken e konge.

 


Se innspurten til Petter Northug i vinduet over!

Roar hoppskole
64 barn deltok på Trøndehoppskolen i august. Avisa Sør-Trøndelag var i Knyken og intervjuet Roar Ljøkelsøy i forbindelse med Trønderhoppskolen. Se intervjuet her.

KR 2014
Knyken Rundt 2014 ble arrangert i Knyken skisenter i august. Overskyet vær og god temperatur ga alle deltakere en flott ramme for en rundtur i Knykmarka. Ca 160 deltok i trimklassen mens 27 stilte til start i konkurranseklassen. Turi Malme fra Hitra gjentok prestasjonen fra i fjor og var raskeste kvinne Knyken Rundt. Bård Nonstad fra Rindal debuterte i Knyken Rundt med seier i herreklassen.Les mer og se bilder fra det tradisjonsrike skogsløpet Knyken Rundt.

Lerkendal 2014
Flere hunder fra Orkdal IL dro til Lerkendal under åpningen av Nils Arne Eggens plass i slutten av august. Se bilder her.

Knykenlekene 2014
Knykenlekene 2014 ble arrangert over to dager i september. Sjekk ut de ulike konkurransene på sidene til Knykenlekene.

Martin Knykenlekene 2014
Martin Lund er en av utøverne i Orkdal Idrettslag som har hatt et veldig godt år. I januar vant han et Norgescuprenn på Voss. Under Knykenlekene var han suveren i 18-årsklassen. I høst fikk Martin Orkdal kommune sitt idrettsstipend. Les om mange gode prestasjoner fra OIL sine aktive skiskyttere på siden til skiskyting.

Kulturpris 2014
Kulturprisen for 2014 ble tildelt Orkdal Idrettslag og Orkanger Idrettsforening. Sammen gjør OIL og OIF en kjempejobb med å legge til rette for fysisk aktivitet blant barn, unge, voksne og eldre i dalføret vårt. I Knyken har OIL siden 2010 bygd et av Norges beste rekrutteringsanlegg for vinteridrett. I Idrettsparken har OIF de siste årene gjennomført en fantastisk utbygging av friidretts- og fotballanlegg. Unge som vokser opp i Orkdal kommune har aldri hatt et bredere tilbud av fritidsaktiviteter.

Oddvar Gjerstad
Å drive et idrettslag krever kompetanse på mange ulike felt. Mannen på bildet har lagt ned en formidabel frivillig innsats som regnskapsfører for Orkdal Idrettslag. Oddvar Gjerstad har som regnskapssjef for OIL betydd mye for aktiviteten i idrettslaget. 

OIL OIF J14 2014
Orkdal Idrettslag har egen håndballavdeling. Håndballavdelingen har jentelag i alderen 10-16 år. Foruten disse jentelagene har Orkdal IL også tilbud innen minihåndball. Orkdal IL håndball har et godt samarbeid med håndballavdelingen i Orkanger Idrettsforening. Både på Jenter 13 og Jenter 14 har OIL og OIF samarbeidslag. Orkdal IL har to egne lag i 10-årsklassen og et lag i 16-årsklassen. Alle håndballagene er godt i gang med sesongen, blant annet OIL/OIF Jenter 14.

Sonesamling handball
Orkanger IF gjør en kjempeinnsats med sitt 16-årslag i den landsomfattende Bring-serien, og flere jenter fra OIL bidrar på det laget. Det gror godt i jentehåndballen. På bildet over ser dere fem jenter på OIL/OIL Jenter 14 som har deltatt på sonesamlinger denne høsten.

Hederskveld 171014 Egil
I oktober fikk Egil Bysting en fortjent hederspris for sin innsats for Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter. Orkdal Idrettslag er stolte og glade for at Egil Bysting er en del av Knykenfolket. Vi setter umåtelig stor pris på innsatsen hans, og vi gleder oss til å ha Egil med på laget i mange år framover!

Forvinterdugnad 2014
Vintersesongen 2014 ble forberedt under førvinterdugnad 18. oktober. Thor Arne, Egil og Sverre Magne gjorde sammen med mange andre en god jobb også denne fine høstdagen. Les mer her.

Skitrening 2014
Skitreningene i Knyken startet opp med barmarkstreninger i oktober.

IMG 2263
Siste helga i november arrangerte Orkdal IL Orkdalsmessa for 20. gang. En suveren komitè, en dreven arrangementsstab, flotte utstillere som stiller år etter år og et stort antall besøkende gjør Orkdalsmessa til en fin førjulstradisjon i Orkdal og Orklahallen. Se bilder fra Orkdalsmessas 20-årsjubileum her.

Asta Saeterbakk 2013
I forkant av Orkdalsmessa gjøres det en fantastisk jobb av bakstdamene i Knyken, her representert med sjefsknaer Åsta Sæterbakk. Bakstdamene har gjennom sin  produksjon av tynn- og tykklefse bidratt med millionbeløp til OIL og Knyken skisenter.

Knyken 071214 04
Det første snøfallet denne sesongen kom lørdag 6. desember. Samme dag var de ivrigste skiløperne ut i løypa for å teste forholdene.

Knyken 131214 02
12. desember startet vi med snøproduksjon for sesongen. 

IMG 2485
21. desember kunne ivrige skiløpere ta sesongens første tur i turløypa.

IMG 1575
4. juledag arrangerte OIL Gjensidige Orkla Nyttårssprinten med 272 skiskyttere på deltakerlista.

IMG 2495
Dette er noe av aktiviteten som har foregått i Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter i løpet av 2014. Orkdal Idrettslag ser fram mot 2015, som allerede 3.-4. januar byr på stor aktivitet når 400 skiskyttere i senior- og junioralder deltar under DNB Cup 3/Statkraft Junior Cup 2

Knyken nyttar
Orkdal Idrettslag ønsker alle et riktig godt nytt år! Samtidig vil vi takke alle som gjennom året har bidratt til å skape et enda bedre fritidstilbud for alle som bor i regionen vår. Det gjelder den fantastiske frivillige innsatsen, og all den støtten som gis av lokale og nasjonale samarbeidspartnere. Støtten til utviklingen av Knyken skisenter har vært enorm, og Orkdal Idrettslag har møtt stor velvilje og positivitet.

Under ser dere noen av de mange som bruker hverdager og helger til frivillig arbeid for Orkdal Idrettslag i Knyken skisenter. Knykenfolket er blitt et symbol på frivillig arbeid. I tillegg må vi nevne den enorme innsatsen som legges ned av garasjegjengen på Orkdalsbanken stadion. At to slike flotte anlegg kan drives på en så bra måte skyldes ene og alene den dugnadsinnsatsen som legges ned.

Godt nytt år! Måtte 2015 by på nye flotte opplevelser i Knyken, på Orkdalsbanken stadion, i Orklahallen, Idrettsparken og på alle andre idrettsarenaer i Orkdal og i våre nabokommuner!

JULEBJELLEHilsen Orkdal Idrettslag  

Knykenfolket 2013


 

 

 

Relaterte saker:

19.08.2022
Orkdal IL støtter opp om OrklandsPride
Denne uka arrangeres OrklandsPride 2022, en markering av mangfoldet i...

Les mer…

29.03.2022
Hanne mottok OIL sin prestasjonspokal for 2021
Denne uka holdt Orkdal Idrettslag sitt årsmøte i Knyken skisenter.

Les mer…

18.03.2022
Bli OIL-medlem, og fortsett ditt medlemskap
I Orkdal Idrettslag er vi glade for at så mange...

Les mer…

15.03.2022
Idrettslotteriet har fått en vinner
I 2019 gikk Orkanger IF, Orkdal IL og Orkla FK...

Les mer…

01.03.2022
Velkommen til møte om ny hall på Follo
Plassering av ny storhall på Follo betyr bruk av...

Les mer…

01.03.2022
Velkommen til åpent møte om VM på ski!
Nå inviteres alle som gleder seg til et nytt VM...

Les mer…

28.02.2022
Årsmøte og avdelingsmøter i Orkdal Idrettslag
Årsmøte i Orkdal Idrettslag er mandag 28. mars kl. 18.00

Les mer…

19.01.2022
Minnene om æresmedlemmet vil alltid være med oss
Det var med stor sorg at alle vi i Orkdal...

Les mer…

23.12.2021
God jul alle idrettsvenner!
Det blir kvit jul i Orkland i år! De siste...

Les mer…

Vil du være med og støtte oss?

 

Grasrot Plakat Helside

Orkdal I.L. Ski selger Ullmax.
Handle og støtt oss nå!

 

ullmax logo new hvit

Våre hovedsamarbeidspartnere