Avdelinger > FOTBALL > Over 700 så treningskampen mot RBK2

Over 700 så treningskampen mot RBK2

22.07.2015

Orkla Fotballklubb sitt herrelag startet høstsesongen med treningskamp mot Rosenborg 2 på Orkdalsbanken stadion onsdag kveld(bilder: Elisabeth Egseth). Hele 725 betalende tilskuere så kampen, og da dommeren blåste i gang var det kø helt ut i gangfeltet utenfor stadion.
Nils Arne Eggens barnebarn Christian Eggen Rismark tok på seg Orkla-drakt for anledningen. I tillegg var Emil Lynum tilbake i den hvite drakta. Foruten disse to spillerne stilte Orkla med mye av sitt sterkeste mannskap. For Rosenborg debuterte Johan Lædre Bjørdal, Magnus Stamnestrø og Yann Erik de Lanlay. Trondheimslaget bestod i tillegg av mange juniorer som til daglig spiller på RBK sitt andrelag i 3. divisjon.

Orkla RBK 220715 04
Det store publikummet fikk se bortelaget Rosenborg starte kampen best. Allerede i første minutt var nykommer Yann Erik de Lanlay alene med keeper Håkon Næss, men Håkon stoppet skuddet fra den tidligere Viking-vingen. De Lanlay var frampå igjen etter 10 minutter, og da kunne ikke keeper Næss hindre scoring. De Lanlay måtte for øvrig gå ut med en strekk etter 25 minutter.

Orkla RBK 220715 05
Etter scoringen til bortelaget kom Orkla mer med i kampen, og etter 17 minutter utlignet Joachim Elshaug kontant fra kort hold etter godt ettertrykk fra hjemmelaget. Håkon Sanden ga hjemmelaget ledelsen etter knappe halvtimen(bildet på toppen), og det stod 2-1 ved halvtid.

Orkla RBK 220715 03
I det første kvarteret av andre omgang skjedde det lite på Orkdalsbanken stadion. Etter timen byttet RBK hele ni spillere, og dette endret kampbildet. De unge og hurtige RBK-spillerne fikk et solid overtak mot det som lignet et slitent hjemmelag. To scoringer av bortelaget snudde kampen, og det så ut til å gå mot seier til Rosenborg 2.

Orkla RBK 220715 02
I de siste ti minuttene kom Orkla tilbake i kampen. Fem minutter før slutt fikk Emil Lynum en gjennombruddspasning. Alene med keeper slo Lynum ballen uselvisk til Joachim Elshaug, som trygt scoret sitt andre for dagen. Orkla hadde initiativet i sluttminuttene, men det ebbet ut med 3-3 som nok var et rettferdig resultat.

Alt i alt var det en underholdende treningskamp på Orkdalsbanken stadion. Publikumsoppmøtet var fantastisk, og Orkla fikk en god gjennomkjøring før høstsesongen virkelig starter med bortekamp på Gjøvik 3. august. Allerede fredag 7. august kommer nabo Buvik til Orkdalsbanken stadion. En god start med poeng i disse kampene er viktig foran bortemøtet mot opprykkskonkurrent Lillehammer. Hvorvidt Orkla blir styrket med noen spillere før høstsesongen vil vise seg. Rosenborg har på sin side handlet flittig i sommer. Det er vanskelig å vurdere nykommerne etter onsdagens kamp. De Lanlay scoret et mål og kom til to gode sjanser i tillegg før han måtte gå ut. Bjørdal og Stamnestrø spilte en time uten å gjøre seg spesielt bemerket. Alle disse trenger nok litt tid i RBK-drakta før de får ut sitt aller beste, og denne treningskampen var således en grei debut for alle tre.

Vi anbefaler alle om å møte opp på Orkla sine hjemmekamper utover høsten! Nils Arne Eggen og gutta har alle muligheter i sin 3. divisjonsavdeling. Til tross for en variabel slutt på vårsesongen er det bare et poeng opp til tabellederne fra Hemne.